Klimaatwebinar nu ook terug te kijken

Klimaatwebinar nu ook terug te kijken

Bij de overstromingsramp in Limburg sprong de overheid voor sommige verzekerbare schades nog bij met de WTS, maar waarschuwde dat dit eenmalig was. Sindsdien is er bij verzekeraars beweging als het gaat om verzekerbaarheid van overstromingsrisico’s. Adfiz, a.s.r. en Verbond van Verzekeraars organiseerden hierover afgelopen dinsdag 15 het webinar: ‘Klimaatrisico: (hoe) te verzekeren?’ Dit webinar is nu terug te kijken op onlineseminar.nl

Net als de ijshagel van vijf jaar geleden zet de recente overstromingsramp in Limburg één ding heel duidelijk op de agenda: klimaatrisico’s nemen toe én zijn vaak nog niet optimaal verzekerd. In Limburg sprong de overheid na de overstromingsramp nog bij door ruimhartig te zijn; ook voor zaken die wel verzekerbaar waren, maar waarvan de huidige verzekeringsmogelijkheden niet algemeen bekend waren. Het kabinet waarschuwde echter ook dat in de toekomst bij dergelijke rampen verzekerbare schades niet opnieuw onder de WTS zullen vallen. Verzekeraars, adviseurs en ondernemers gaan hier mee aan de slag. Daarvoor is het van belang scherp in beeld te hebben:

  • welke klimaatrisico’s wel en niet verzekerbaar zijn,
  • welke hulpmiddelen er voor adviseurs zijn, en
  • welke ontwikkelingen er nog aan komen.

Erik Heijkamp van a.s.r., Geeke Feiter en Timo Brinkman van het Verbond van Verzekeraars en Enno Wiertsema van Adfiz gaan in gesprek over bovenstaande en meer. Ook zal Ron Heuts, directeur van HeutsZekerheid, zijn ervaringen delen over Limburg. Hij gaat daarbij in op wat er goed ging en wat er in de toekomst nog beter kan.

Kijk het webinar hier terug