Juffrouw Polis wil jongeren triggeren om na te denken over een carrière in het adviesvak

Juffrouw Polis wil jongeren triggeren om na te denken over een carrière in het adviesvak

Binnen een vereniging als Adfiz komen veel verschillende mensen samen. Verschillende karakters, achtergronden en aanpakken – maar allemaal met een gedeelde passie voor goed en persoonlijk financieel advies. Die diversiteit maakt onze vereniging sterk. Want waar de één floreert bij gesprekken aan de keukentafel, kiest de ander voor social media en online zichtbaarheid. Een adviseur uit die laatste categorie is Ilse Bosland, ook bekend onder de naam Juffrouw Polis. 

Waar komt je online oriëntatie vandaan? 
“Ik ben van de generatie die is opgegroeid in de tijd dat internet en social media in opkomst waren en daardoor ben ik al van jongs af aan sterk online georiënteerd. Dus voor mij voelt het heel vanzelfsprekend om die online oriëntatie ook door te trekken naar de manier waarop ik mijn klanten benader, hen adviseer en het contact onderhoud. Bovendien is het gewoon ook heel erg leuk: mijn klanten komen uit alle hoeken van het land. En elke regio brengt z’n eigen kleur, toon en charme mee. Dat maakt het werk elke dag anders.” 

Had je van tevoren een duidelijke onlinestrategie of is die er gaandeweg gekomen? 
“Als je begint is het wel verstandig om te zorgen dat je consistent aanwezig bent op de socials; het is iets voor de lange duur. Dus ja, in de beginjaren zorgde ik ervoor dat ik wekelijks iets postte; alles voor de zichtbaarheid. Ik had toen ook een social media coach die me begeleidde. Maar met de ervaring die ik nu heb, weet ik wat goed is voor mij. En wat werkt. Ik heb nu dan ook geen vaste agenda meer.” 

Wat voor soort content plaats je? 
“Ook dat is in de loop der jaren veranderd. In de beginjaren nam ik veel filmpjes op over verzekeringen. Dan ging ik bijvoorbeeld naar Schiphol om een item te maken over reis- en annuleringsverzekeringen. Maar dat doe ik nu nauwelijks meer. Het is veel leuker om te laten zien wát ik doe. Bijvoorbeeld een risico-inspectie bij een mooi bedrijf, content over interessante samenwerkingen die ik ben aangegaan of uitdagingen waar ik als ondernemer tegenaan loop. Ik wil jongeren ook triggeren om na te denken over een carrière in het adviesvak.” 

Onlangs ben je ook begonnen met radiomaken, hoe ben je daartoe gekomen? 
“Een paar jaar geleden heb ik bij New Business Radio (NBR) een podcasttraining gevolgd. Dat was erg leuk om te doen en ik heb er veel van geleerd. We hebben ook altijd goed contact gehouden met elkaar. Vorig jaar zijn we met elkaar gaan sparren om te onderzoeken of we samen niet een mooi radioprogramma konden maken. Zoiets is er nog niet, maar het is wel een mooi medium om ondernemers te bereiken. Het is een luchtig programma met veel tips, tools en eye-openers waarmee we ondernemers willen triggeren dat ze zich afvragen: 'hoe heb ik dat geregeld?’. De eerste uitzending is inmiddels achter de rug, superspannend vond ik dat. Ik heb er veel positieve reacties op ontvangen, ook uit de branche. Dus ik kijk er enorm naar uit om ook dat verder uit te bouwen en zo de zichtbaarheid van mijn bedrijf én het adviesvak te vergroten.”  

Welke tips heb je voor collega's die 'meer met online willen doen'? 
“Het belangrijkste is om dicht bij jezelf te blijven. Weet wie je bent, wat je wilt uitstralen en wat je wilt bereiken. Dat klinkt misschien als een open deur, maar werken aan online zichtbaarheid is iets van de lange adem; er gaat veel tijd en energie in zitten. En het is ook geen must. Als jij een lokale adviseur bent, de mensen je weten te vinden en jij tevreden bent met hoe het loopt, wat is dan de toegevoegde waarde voor jou om aan de slag te gaan met socials. Misschien moet je dan al je tijd en kracht juist steken in uitbouwen wat je nu doet en niet in iets nieuws.”