HDI Specialty corrigeert beloningsartikel in SWO

Nieuws
geplaatst op 19-1-2021  

Onlangs heeft HDI Specialty SE – als apart bedrijf naast HDI Global SE – een nieuwe SWO aangeboden aan het intermediair waarmee zij samenwerkt. Wij hebben HDI Specialty gewezen op een belangrijke afwijking van het beloningsartikel, waarna dit artikel is gecorrigeerd.

Uit de ledenkring is de nieuwe overeenkomst aan ons voorgelegd ter beoordeling. In de begeleidende brief stond vermeld dat deze SWO identiek was aan de overeenkomst die eerder met HDI Global SE is gesloten. Het beloningsartikel bleek echter op een belangrijk punt af te wijken van de overeenkomst van HDI Global SE, waardoor HDI Specialty SE de beloning op bestaande overeenkomsten zou kunnen aanpassen.

Over de inhoud van de brief en het afwijkende artikel hebben we overleg gehad met HDI Specialty SE. In een toe te sturen brief biedt HDI Specialty een oplossing waardoor het beloningsartikel in lijn wordt gebracht met de overeenkomst van HDI Global en het Refertemodel. De brief maakt deel uit van de overeenkomst. Het is van belang deze brief bij de overeenkomst te bewaren.

Ook in het geval de overeenkomst al ondertekend is teruggezonden, geldt deze verbetering van de SWO.

Categorien: SWO