Geef jij al een gastles tijdens Week van het Geld?

Nieuws
geplaatst op 14-2-2018  

Heb jij al een gastles ingepland tijdens de Week van het Geld? De eerste leden hebben zich al aangemeld om tussen 12 en 16 maart een les te geven op een basisschool in de buurt. Naast dat het heel erg leuk is, draag je op deze manier ook bij aan verantwoord financieel gedrag van jongeren. Er is gratis lesmateriaal beschikbaar en het Verbond heeft hun DigiSpel 'Fix je Risk' beschikbaar gesteld voor Adfiz-leden.   

Plan je gastles  
Geef een gastles aan een basisschool in jouw eigen omgeving. Bijvoorbeeld de school van je eigen kinderen, je buurkinderen of van neefjes en nichtjes. Of stuur een e-mail naar Dorien Aaftink (d.aaftink@adfiz.nl) om te zien welke scholen in jouw buurt een gastles hebben aangevraagd.   

Bestel gratis lesmateriaal   
Er zijn lespakketten beschikbaar voor de groepen 1 tot en met 8. Dit materiaal is gemaakt door Wijzer in Geldzaken in samenwerking met uitgeverij Zwijsen. Het lesmateriaal is gratis. Via deze link kun je lespakketten aanvragen en inkijken. Het materiaal wordt naar jouw adres toegestuurd zodat jij het mee kan nemen in de klas.  

Fix je Risk   
Het Verbond van Verzekeraars heeft het lesprogramma Fix je Risk ontwikkeld voor de groepen 7 en 8. De les bestaat uit een stuk theorie waarin je de basis van verzekeren uitlegt. Daarna speel je met de leerlingen het digitale, interactieve Fix je Risk spel op het digibord waarbij je een soort showmaster bent. In het spannende spel moeten leerlingen in een groepje zelf bedenken of ze zich willen verzekeren. Doel is dat zij kritisch leren nadenken: is een verzekering altijd nodig of valt het risico wel mee? Meer informatie over Fix je Risk vind je op de website. Wil je deze gastles verzorgen? Stuur dan een e-mail naar d.aaftink@adfiz.nl     

Wijzer in geldzaken  
De Week van het geld is een initiatief van ‘Wijzer in geldzaken’ en staat geheel in het teken van het goed leren omgaan met geld door kinderen en jongeren. Het is voor het vertrouwen in de financiële markt van belang dat consumenten bewuster worden van hun financiën. Het ministerie van Financiën spant zich hier samen met veel belangrijke stakeholders voor in. Daarom wordt ook de bijdrage van Adfiz-leden aan initiatieven als de Week van het geld zeer gewaardeerd!  

Doe je mee of heb je nog vragen?  
Laat het weten aan Dorien Aaftink, d.aaftink@adfiz.nl. 

Categorien: Klantcommunicatie