Expertsessie Zorgcollectiviteiten: hoe maak ik mijn collectiviteiten toekomstbestendig?

Evenementen
geplaatst op 3-8-2017  

Het 4e Zakelijk Platform op woensdag 20 september staat in het teken van Insurtech. Na het plenaire programma kun je je inschrijven voor één van de drie expertsessies. De komende tijd informeren we je iedere week over één van deze expertsessies. Deze week is dat de expertsessie Zorgcollectiviteiten.

Bijna een jaar geleden werd de Gedragscode Onafhankelijk Collectief Zorgadvies aangenomen door de Adfiz-leden. Vanuit de politiek neemt de bemoeienis met zorgcollectiviteiten toe. Een flink aantal zorgverzekeraars zijn bezig de zogenaamde ‘gelegenheidscollectiviteiten’ uit te faseren. Terecht vragen adviseurs zich dan ook af hoe ze hun collectiviteiten en het verdienmodel toekomstbestendig kunnen maken. Bij de expertsessie Zorgcollectiviteiten loodst de commissie Zorg & Inkomen van Adfiz je door alle ontwikkelingen heen? We praten je bij over de laatste politieke ontwikkelingen en de gevolgen voor de komende jaren. Zo kun je je optimaal voorbereiden op wat onze branche te wachten staat.

Tips & tricks

Daarnaast gaan we uitgebreid in op de Gedragscode van Adfiz. De commissie Zorg & Inkomen gaat graag het gesprek aan over het verwerken van de uitgangspunten van de Gedragscode in jouw adviespraktijk. Veel adviseurs ervaren het als een uitdaging bestaande collectiviteiten te evalueren en te versterken. Daarom zal de nadruk komen te liggen op de beheerfase. Veel Adfiz-leden hebben zorgcollectiviteiten ingericht voor werknemers van hun zakelijke klanten. In dat kader zijn termen als ‘preventie’ en ‘vitaliteit’ sleutelbegrippen. Een deskundige zal tips and tricks geven voor de inpasbaarheid hiervan binnen de collectiviteit van jouw klant. Zo kun je inspiratie opdoen om jouw collectiviteiten samen met de werkgever naar een hoger plan te tillen.

Wil jij helemaal bijgepraat worden over de zorgcollectiviteitsmarkt? Meld je dan nu aan voor deze expertsessie.

Wil je nog eens lezen wat we schreven over de expertsessie Risicomanagement? Klik dan hier.