Expertsessie Nibe-SVV: “Het menselijke gezicht van data”

Evenementen
geplaatst op 10-9-2019  

Op 18 september zal NIBE-SVV een datadriven expertsessie geven. Op het Zakelijk Platform tonen Rients van Wijngaarden en Walter de Groot je “het menselijke gezicht van data”. Zij bieden je onder andere meer inzicht over datascience en wat dit betekent voor het intermediair. Want zijn deze ontwikkelingen nu een kans of een bedreiging?

Aanmelden voor het Zakelijk Platform doe je hier>>

*Om je in te schrijven voor de expertsessies volg je deze link >>

“Het menselijke gezicht van data” 
Hoewel de professionele intermediair al lang gewend is aan het werken met digitale gegevens in zijn dagelijkse bedrijfsvoering, is het ook duidelijk dat datascience in snel tempo op een next level is gekomen. Processen in de financiële- en verzekeringsbranche worden meer en meer ‘datadriven’, ‘kunstmatig intelligent’ en ‘straight through’ gemaakt. De intermediair zelf lijkt steeds minder aanwezig te hoeven zijn op de weg tussen financiële aanbieder en klant. Zijn deze ontwikkelingen nu een kans of een bedreiging? Duidelijk is dat stilstaan geen optie is voor de professionele intermediair die kansen wil benutten en wil blijven investeren in kennis daartoe.  

Tijdens deze expertsessie wordt door NIBE-SVV en kennispartner Infofolio een introductie gegeven over ‘datainformed insurance’. We gaan in op de basics van datascience en wat dit voor de processen in de verzekeringsbranche betekent. Maar juist ook op de gevolgen die dit kan hebben voor de intermediair, zijn klant en hun onderlinge dialoog en samenwerking. Oftewel, het menselijke gezicht van data. Kortom welke kansen en mogelijkheden deze ontwikkelingen bieden voor de professionele intermediair van morgen! Deze expertsessie is een voorproefje van de post-HBO module over dit onderwerp, die begin volgend jaar van start gaat. 

*Tijdens het Zakelijk Platform op 18 september kun je twee expertsessies volgen. Naast NIBE-SVV bieden ook Lindenhaege, Dukers & Baelemans en Hoffelijk expertsessies aan.

 

 

  

Categorien: