Doe gratis mee aan de MKB Phishing test

Nieuws
geplaatst op 16-9-2020  

Een kwart van de werknemers herkent een standaard phishing mail niet en maken de onderneming kwetsbaar voor cyberaanvallen. Thuiswerken vergroot dit risico nog. Doe gratis mee aan de MKB Phishing test en werk aan de cyberweerbaarheid van jouw bedrijf.

Cybercriminaliteit was de laatste jaren al een explosief groeiend probleem, maar is door de coronacrisis in een stroomversnelling geraakt. In de afgelopen maanden werden per maand meer cyberaanvallen uitgevoerd dan in 2017 en 2018 in een heel jaar, blijkt uit onderzoek. Met name thuiswerkers blijken onvoldoende voorbereid te zijn op phishing. Thuisnetwerken en privé laptops zijn slecht beveiligd, bovendien is men thuis eerder geneigd om onoplettend te zijn. Cybercriminelen spelen hier handig op in. Iedereen die een e-mailadres heeft, loopt het risico om slachtoffer te worden van phishing.

Digital Trust Center geeft 1000 phishing testen weg

Onze samenwerkingspartner Digital Trust Center kan dit jaar aan 1000 mkb-bedrijven een gratis phishing test weggeven. Als je meedoet worden je werknemers in overleg met jou onderworpen aan een anonieme, digitale test met als doel de veiligheid en cyberweerbaarheid van je organisatie in kaart te brengen en te verbeteren. De test wordt uitgevoerd door een hierin gespecialiseerd IT-bedrijf.

Na afloop van de test ontvang je een rapportage. Met deze rapportage krijg je inzicht in de digitale weerbaarheid van je onderneming. En een ander resultaat is dat je medewerkers alerter zijn op phishing en valse e-mails leren te herkennen.

Schrijf je in!

Wil jij meedoen? Registreer dan je belangstelling via Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland:  https://www.rpcnh.nl/gratis-mkb-phishingtest/

Dit zijn de voorwaarden:

  1. Je bedrijf bestaat uit 8 tot 250 medewerkers en ze gebruiken een zakelijk e-mailadres.
  2. Er zijn meer dan 400 aanmeldingen.

Heb je je eerder al opgegeven? Vraag dan gerust aan collega-ondernemers of klanten om zich aan te melden, zodat de 400 deelnemers worden gehaald.

Goed om te weten:

  • Je kunt na je registratie nog beslissen niet mee te doen.
  • De testers komen niet in jouw systeem en installeren niets.

Schrijf je in voor de MKB Phishing Test

De MKB Phishing Test is een initiatief van Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) en Platform Veilig Ondernemen (PVO).

 

Categorien: Cyberrisk