Digitaal Paspoort wordt uitgefaseerd; ga op tijd aan de slag met eHerkenning

Nieuws
geplaatst op 1-7-2020  

Zoals we eerder al schreven, start per 1 september de migratie van Digitaal Paspoort naar eHerkenning. Per 1 januari 2022 verdwijnt het Digitaal Paspoort volledig en is het enkel nog mogelijk met eHerkenning in te loggen bij verzekeraars en serviceproviders.  

Wil je tijdens de migratieperiode met beide middelen kunnen blijven inloggen bij verzekeraars en serviceproviders, dan kan dat alleen met de eHerkenningsmodule van Digidentity. Ook als je je Digitaal Paspoort na 1 september 2020 moet verlengen, kan dat alleen als je de eHerkenningsmodule van Digidentity hebt aangeschaft.  

Het is belangrijk op tijd aan de slag te gaan met eHerkenning en te bepalen hoe je dit middel in wilt zetten binnen jouw organisatie. Alle informatie hierover vind je op de SIVI eHerkenning landingspagina die vanaf vandaag (1 juli) live is en die SIVI samen met NVGA, het Verbond en ons, heeft ontwikkeld. Een goed en belangrijk middel dat je helpt bij het implementeren van eHerkenning binnen jouw organisatie is het Stappenplan voor gebruikers. Deze handleiding loodst je stap voor stap door het eHerkenningsprocesVerder vind je op de landingspagina informatie over de meest gestelde vragen en worden de belangrijkste begrippen toegelicht. SIVI toont via een dashboard de voortgang van de migratie.  

Voor vragen kan je terecht bij SIVI (zie het contactformulier onderaan de landingspagina). Uiteraard kun je ook contact opnemen met ons via info@Adfiz.nl. 

>> naar het persbericht dat vandaag naar de vakmedia is verzonden     

 

Categorien: Ketenefficiency