Convenant Ouderen en toekomstbestendig wonen ondertekend

Convenant Ouderen en toekomstbestendig wonen ondertekend

Gisteren schreef Enno in zijn maandcolumn al over het Convenant Ouderen en toekomstbestendig wonen, dat hij vorige week vrijdag – samen met andere partijen uit de sector en minister Hugo de Jonge – ondertekende. Dit convenant bevat de afspraken die zijn gemaakt om te helpen ouderen passend te kunnen laten wonen, door hen goed te informeren over hun financiële woonmogelijkheden. Onze leden Frank de Haas van De Haas Advies en Wouter Esseboom van Esseboom Advies & Financiële Diensten hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het convenant. 

>> naar het convenant 

Steeds meer ouderen wonen in een koopwoning en willen bij een eventuele verhuizing doorstromen naar een andere koopwoning. Onder ouderen met een eigen woning leven specifieke woonvragen, bijvoorbeeld over de overwaarde van de woning of de invloed van het pensioen op de hypotheek.  
Vanuit het programma Wonen en zorg voor ouderen (W&ZO) zet het ministerie van BZK in op het realiseren van voldoende geschikte woningen voor ouderen, zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Doorstromen naar een passende woning of het passend laten maken van de huidige woning vergroot niet alleen de mogelijkheden van goede zorg als dat nodig is, maar zorgt er ook voor dat ouderen een betere kwaliteit van leven krijgen.