Check of je DVD nog up to date is

Nieuws
geplaatst op 5-12-2019  

 

De AFM heeft de benchmark van de DVD-generator vernieuwd. Hierdoor moet je mogelijk je Dienstverleningsdocument (DVD) aanpassen. Controleer op tijd of je DVD’s nog actueel zijn.

Het DVD geeft de consument een beeld van de reikwijdte van je dienstverlening. Is er bijvoorbeeld sprake van een vergelijking van een beperkt aantal producten of een groot aantal producten? In de DVD-generator vul je daarom in hoeveel producten je binnen een bepaalde productcategorie vergelijkt. Dit wordt afgezet tegen de benchmark: het totaal aantal in de markt verkrijgbare producten binnen de betreffende productcategorie. Vervolgens concludeert de DVD-generator of je geen, een beperkt of een groot aantal producten vergelijkt. Uiteraard wijzigt het aantal in de markt beschikbare producten doorlopend. 

Jaarlijks publiceert de AFM het aantal op de markt verkrijgbare producten per productcategorie. Dat vind je op de laatste pagina van de Handleiding DVD-generator. Nu de benchmark weer vernieuwd is moet je via het digitaal loket in de DVD-generator opnieuw controleren of het veranderende aanbod in de markt gevolgen heeft voor de reikwijdte van je dienstverlening. Als dat het geval is moet je je DVD actualiseren en het nieuwe DVD op je website plaatsen.

Meer informatie

Op de website van de AFM vind je meer informatie over het DVD. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het ondernemersloket of mail ons info@adfiz.nl.