CCS en Aplaza breiden koppelingen uit, vergroten de efficiencywinst

Nieuws
geplaatst op 8-6-2021  

Koppelingen maken de keten efficiënter en helpen fouten voorkomen. Goed nieuws dus toen medio vorig jaar CCS en Aplaza zo’n koppeling maakten waardoor ook gebruikers van CCS tijd en geld kunnen besparen door documenten en ADN-berichten eenvoudig uit te wisselen via Aplaza. Deze koppeling is recent uitgebreid en vorige week samen met hun verdere plannen toegelicht in een webinar.

Donderdag 3 juni vond een webinar plaats waar beide partijen de voordelen van aansluiting voor het intermediair nog eens uit de doeken deden. Ook de voordelen voor verzekeraars, serviceprovider en assuradeuren die gebruik maken van CCS en via Aplaza documenten en berichten willen aanleveren aan het intermediair zijn toegelicht.

>> het webinar terugkijken

Marco Hendrickx, directeur Aplaza: “Koppelen via Aplaza bespaart een gemiddeld kantoor nu al zo’n 1400 uur op jaarbasis. Afhankelijk van de grootte van een kantoor kan de efficiencywinst oplopen tot gemiddeld meer dan 300 uur per fte. Die voordelen zijn nu ook beschikbaar voor de met CCS werkende intermediairs, verzekeraars, serviceproviders en assuradeuren. Met intussen 10 aangesloten softwareleveranciers en 38 verzekeraars en serviceproviders kan ieder advieskantoor profiteren van werken met Aplaza. Om die winst ook voor iedereen dichterbij te brengen hebben we dit webinar georganiseerd.”

Myrte Postma, Partner Success Manager bij CCS: “De eerste versie van de koppeling is voor zowel adviseurs als verzekeraars en service providers sinds vorig jaar beschikbaar. Dit jaar is hier een uitbreiding voor verzekeraars, service providers en assuradeuren op gedaan. De koppeling wordt in fases steeds completer. In het webinar hebben we inzage gegeven in die fasering en hebben we de vragen die we de afgelopen periode vanuit de markt hebben gekregen, geprobeerd zoveel mogelijk generiek te beantwoorden.”

Categorien: Ketenefficiency