Branchepartijen werken samen met IVA Business School op zoek naar commercieel verzekeringstalent

Branchepartijen werken samen met IVA Business School op zoek naar commercieel verzekeringstalent

Adfiz, Nationale-Nederlanden, NVGA en VNAB zijn een samenwerking gestart met IVA Business School te Driebergen. De samenwerking is erop gericht vakbekwaam jong commercieel talent te interesseren voor de verzekeringssector. De samenwerkende partijen zijn overeengekomen om circa 15 studenten in het eerste studiejaar een programma aan te bieden dat bestaat uit Risk management en Wft Basis.

Binnen het opleidingsprogramma kunnen de studenten kennismaken met uiteenlopende functies binnen de verzekeringssector; zoals adviseur particulier, adviseur zakelijk, accountmanagement, schadebehandelaar of het starten van een eigen bedrijf. Inzet is in het tweede studiejaar studenten de diploma’s Wft Particulier en Wft Schade Zakelijk te laten behalen. Een student die het opleidingsprogramma volgt, bekostigt zelf de extra opleidingskosten (750 per student). Bedrijven binnen de verzekeringssector kunnen een student sponsoren door de helft van dit bedrag te vergoeden, nadat het Wft-diploma Basis is behaald. Deelnemende bedrijven kunnen eveneens na afloop van het opleidingsprogramma aan geslaagde studenten een ‘experience day’ aanbieden om zich als aantrekkelijke werkgever te presenteren. Het geeft hen ook de mogelijkheid om een student een (afstudeer)stage en/of in een latere stadium een baan te bieden. De kickoff voor de samenwerking heeft gisteren plaatsgevonden. Partijen streven ernaar de samenwerking verder in te vullen door het opleidingsprogramma verder vorm te geven om een goede aansluiting met de verzekeringssector te bewerkstelligen.

Deelnemende bedrijven zijn; CED, Ecclesia, Fidus/Heinenoord, Hienfeld, Nationale-Nederlanden, Schouten Zekerheid, Sedgwick, Van Breda/Havelaar, VLC & Partners, Zicht Risico- en verzekeringsadviseurs.