BNR neemt waarschuwing risico’s financieel doe-het-zelven over

BNR neemt waarschuwing risico’s financieel doe-het-zelven over

Vrijdag schoof Enno Wiertsema aan bij het live radioprogramma BNR Zakendoen voor een gesprek over een veelheid aan onderwerpen. Onder andere sprak hij met Thomas van Zijl over het soms karikaturale imago van de financiële sector, over de waarde van advies en de onder druk staande toegankelijkheid ervan, over regeldruk en PE-examens, over onafhankelijk advies versus verkoopover robotisering en het belang van menselijke tussenkomstover de risico’s van execution only en de noodzaak dit beter te reguleren, en over big data en onverzekerbaarheid. Je kunt het hele interview nu terugluisteren.  

Terugluisteren podcast uitzending (vanaf 9.30 minuten) 

BNR pikte voor haar eigen site vooral het risico van doe-het-zelven eruit en de waarschuwing je eigen hypotheek niet zomaar zelf in elkaar te knutselen 

In de vakpers was er aandacht voor de oproep om de negatieve bijeffecten van het provisieverbod nu aan te pakken. De evaluatie zou hebben aangegeven dat de toegankelijkheid van advies niet onder druk is komen te staan. In de onderzoeksrapporten zijn echter ook tegengestelde resultaten gevonden, en ook de verhalen uit de praktijk tonen aan dat advies vaker gemeden wordt.