BIPAR informatiebijeenkomst voor advieskantoren die onder DORA vallen

BIPAR informatiebijeenkomst voor advieskantoren die onder DORA vallen

Ondernemingen die onder de toepassing van de Europese verordening voor digitale weerbaarheid vallen moeten zich voorbereiden op de daadwerkelijke ingangsdatum van de verordening per 17 January 2025. Aanvullend op de verordening is de Europese toezichthouder bezig met de ontwikkeling van technische standaarden (RTS’en/level 2 measures) waarin onderdelen van de verordening nader worden uitgewerkt.

De eerste set aan technische standaarden wordt begin januari 2024 door EIOPA gepubliceerd. Aansluitend is op 16 januari 2024 een Europees webinar (in het Engels) waarin wordt ingegaan op deze RTS’en. De informatiebijeenkomst is relevant voor compliance/legal/IT medewerkers van advieskantoren die onder DORA vallen en bezig zijn met de voorbereiding op de inwerkingtreding van de verordening.

DORA is van toepassing op ondernemingen in onze sector die: 

  • meer dan 250 personen in dienst hebben en 
  • een jaarlijkse omzet hebben van meer dan €50 miljoen of 
  • een balanstotaal hebben van meer dan €43 miljoen.

Tijdens de het webinar zal worden ingegaan op de (dan inmiddels) gepubliceerde technische standaarden en is er een Q&A sessie met de deelnemers. De spreker is senior supervisor oversight bij EIOPA. De bijeenkomst wordt gehost door BIPAR.

Laat het ons weten als jij of je medewerkers willen deelnemen aan deze online informatiebijeenkomst door een email te sturen naar info@adfiz.nl.