Belangrijk om zo snel mogelijk over te stappen naar eHerkenning en het Bedrijfscertificaat om zo ervaring op te doen

Belangrijk om zo snel mogelijk over te stappen naar eHerkenning en het Bedrijfscertificaat om zo ervaring op te doen

In een vandaag verstuurd persbericht roepen we samen met SIVI, NVGA en het Verbond alle ondernemingen in de verzekeringssector op om – als dit nog niet is gedaan – zo snel mogelijk over te stappen naar eHerkenning en het Bedrijfscertificaat. Na 7 januari kan het Digitaal Paspoort niet meer gebruikt worden en de ervaring leert dat het enige gewenning vereist om met eHerkenning te werken. 

>> naar het persbericht 

In het persbericht roept SIVI-directeur Peter Mols verzekeraars en serviceproviders ook op om features als single sign on in te bouwen. Hiermee wordt het voor gebruikers van eHerkenning makkelijker om in te loggen bij de portalen van aanbieders: met single sign on hoef je slechts één keer in te loggen, wat een hoop gedoe scheelt en waardoor je makkelijker en sneller inlogt. Meer informatie over eHerkenning vind je op de speciale landingspagina van SIVI over dit onderwerp. 

Voor adviseurs die gebruik maken van Aplaza geldt als aanvullende vereiste dat ze vóór 7 januari ook het Bedrijfscertificaat moeten aanschaffen. Anders is het na 7 januari niet meer mogelijk om digitale documenten en berichten via Aplaza op te halen. Het Bedrijfscertificaat, ondersteunt door alle softwareleveranciers, is eenvoudig aan te schaffen en in een aantal stappen te activeren via de site van Aplaza 

Voor vragen kan je terecht bij SIVI (zie het contactformulier onderaan de landingspagina). Uiteraard kun je ook contact opnemen met ons via info@Adfiz.nl.