Aplaza in 2020 ook beschikbaar via CCS

Nieuws
geplaatst op 26-11-2019  

Uit ons onderzoek afgelopen jaar bleek dat één van de belangrijkste belemmeringen voor deelname aan Aplaza is dat de softwareleverancier waarmee het lid zaken doet (nog) niet is aangesloten op Aplaza. Aplaza is intussen druk bezig om softwareleveranciers aan te sluiten en deze week sloten Aplaza en CCS een samenwerkingsovereenkomst. CCS gaat in 2020 aansluiten op Aplaza waardoor adviseurs gegevens in Level kunnen ophalen via Aplaza. Voor één derde van de leden* die nog niet op Aplaza zijn aangesloten betekent dit zij nu ook met Aplaza kunnen gaan werken.

Door deze samenwerking realiseren Aplaza en CCS gezamenlijk een significante tijdsbesparing voor verzekeringsadviseurs, serviceproviders en verzekeraars. Een adviseur die werkt met Aplaza bespaart op jaarbasis meer dan 1200 uur. Bovendien zijn de klantgegevens bij de adviseur altijd up-to-date. Gegevensuitwisseling via Aplaza verloopt volledig digitaal, is veilig en voldoet aan de AVG en door toezichthouders gestelde securityvereisten.

Met de samenwerking komt het aantal softwareleveranciers dat is aangesloten op Aplaza op negen, waarmee Aplaza voor een omvangrijk deel van de adviseurs nu beschikbaar is. Naar verwachting komt de koppeling tussen Aplaza en CCS beschikbaar in de loop van het eerste kwartaal van 2020. Wij zijn betrokken bij de implementatie van Aplaza en CCS. Heb je vragen hierover dan kun je hierover contact met ons opnemen via info@adfiz.nl

*) op basis van onderzoek onder 319 leden tussen 2 en 20 fte

 

 

Categorien: Ketenefficiency