AFM vraagt aandacht voor voorwaarden samenwerking met ZZP’ers en freelancers

Nieuws
geplaatst op 25-7-2019  

De AFM heeft onlangs in een nieuwsbericht aandacht besteed aan de voorwaarden voor samenwerking met ZZP’ers en freelancers, waaronder de regels over het beloningsbeleid. Adviseurs maken in de praktijk geregeld gebruik van externe krachten bij advisering en bediening van klanten. Dat kan zijn voor tijdelijke vervanging vanwege het uitvallen van een medewerker of meer structureel in geval van aanvullende adviesdiensten.  

Op ons Wft-portaal vind je informatie en tools over het inregelen daarvan in het kader van je bedrijfsvoering en waar je op moet letten bij samenwerking. Het is vooral van belang dat je bij externe inhuur afspraken over de samenwerking goed vastlegt. Dat geldt zowel in de situatie dat de externe onder jou naam werkt als in de situatie dat hij in eigen naam werkzaamheden verricht. 

Hier en hier vind je twee relevante artikelen uit ons Wft-portaal rondom dit onderwerp. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van het AFM bericht of over de uitleg op het Wft-portaal, neem dan contact met ons op via info@adfiz.nl 

Categorien: Ondernemen