Adfiz vanaf nu erkend leerbedrijf

Adfiz vanaf nu erkend leerbedrijf

Het vinden, binden en ontwikkelen van de juiste mensen voor onze sector heeft al langere tijd onze onverdeelde aandacht. In 2019 wijdden we er nog een Zakelijk Platform aan, in ons Meerjarenplan 2021-2023 is veel aandacht voor beroepsontwikkeling en het op peil houden van de adviescapaciteit en met de subsidie die is toegekend in het kader van NL leert door met inzet van sectoraal maatwerk kunnen professionals en jong talent kosteloos een opleiding volgen om zo een vliegende (door)start in de financiële sector te maken. In het verlengde daarvan hebben we ons ook aangemeld als erkend leerbedrijf. 

Afgelopen week zijn we door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend als leerbedrijf. Als erkend leerbedrijf kunnen we mbo-studenten een stageplek of een leerbaan bieden en zo bijdragen aan de beroepspraktijkvorming van studenten. Om als leerbedrijf erkend te worden, moet een bedrijf aan enkele specifieke kwaliteitscriteria voldoen, zoals: 

  • het kunnen bieden van een goede en veilige werkplek waar studenten kunnen oefenen met werkzaamheden die behoren tot het beroep waarvoor een opleiding wordt gevolgd, 
  • goede praktijdbegeleiding kunnen bieden, en 
  • bereid zijn om samen te werken met school. 

Wil jij je bedrijf – net zoals vele andere adviesbedrijven – ook aanmelden om erkend te worden als leerbedrijf? Kijk dan hier voor meer informatie of neem contact met ons op.