Adfiz partner voorlichtingscampagne eHerkenning

Nieuws
geplaatst op 11-11-2019  

Ondernemers die willen communiceren met de Rijksoverheid, gemeenten, provincies, waterschappen en andere publieke organisaties zullen dat in de toekomst steeds vaker verplicht moeten doen via eHerkenning niveau 3. Daarom nemen wij – in samenwerking met MKB-Nederland en VNO-NCW – deel aan een voorlichtingscampagne die ondernemers hierop wijst. 

Sinds 1 november kunnen werkgevers die willen inloggen op het werkgeversportaal van UWV om een medewerker ziek te melden dat alleen nog via eHerkenning doen. En de komende maanden zullen steeds meer overheidsinstanties inloggen met eHerkenning verplicht stellen. Het voordeel van eHerkenning is dat het persoonsgebonden is en dat het zo voor de dienstverlener altijd duidelijk is wie er namens de ondernemer inlogt en of diegene daar ook bevoegd voor is. Dat betekent dat als een ondernemer wil dat een medewerker bepaalde activiteiten namens hem kan verrichten, deze medewerker een eigen inlogmiddel en machtiging moet hebben.   

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben een factsheet ontwikkeld waar je alle relevante informatie kunt nalezen. Je vindt deze hier. 

 

Categorien: Cyberrisk Ondernemen