Adfiz partner sectorcollectief Duurzaam Wonen

Nieuws
geplaatst op 30-4-2020  

Samen met circa 80 bedrijven en instanties uit de hypotheekmarkt heeft Adfiz de handen ineengeslagen om de verduurzaming van de Nederlandse koopwoningmarkt te versnellen. Het Sectorcollectief Duurzaam Wonen stimuleert adviseurs om zich nog dit jaar Adviseur Duurzaam Wonen te mogen noemen.

Om adviseur Duurzaam Wonen te worden volg je als adviseur bij een van de opleiders in de branche de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen. Dit is een drie uur durende E-learning die ingaat op het belang en de mogelijkheden van verduurzaming. Na het succesvol volgen van deze E-learning ben je (nog beter) in staat om met je klant het gesprek te voeren en te adviseren over verduurzaming van de eigen woning. Inschrijven voor een van de E-learnings doe je via de website adviseurduurzaamwonen.nl

Adfiz is partner van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen. Beleidsadviseur Martin Holleman: “De onafhankelijk financieel adviseur kan een belangrijke rol spelen bij het verduurzamen van de woningmarkt. Het hypotheekgesprek is immers hét moment om energiebesparende maatregelen voor de woning te bespreken. Om de klant bij dit keuzeproces te begeleiden, is het belangrijk dat de adviseur mogelijkheden en oplossingen herkent en deze bespreekbaar maakt. Dat vereist een bepaalde mate van basiskennis op het gebied van het onderbouwen, uitleggen en berekenen van de voorgestelde maatregelen. De initiatieven die het Sectorcollectief verduurzaming (koop)woningmarkt hiertoe in het leven heeft geroepen kunnen hieraan een waardevolle bijdrage leveren.”

Naast deelname aan het Sectorcollectief ondersteunt Adfiz ook op andere manieren de aandacht voor verduurzaming binnen het hypotheekadvies. Zo publiceerden we begin april in het Adfiz Magazine onze visie op woningverduurzaming en komen we in mei met een Portaal woningverduurzaming waarin we kennis en handige links bundelen.

Categorien: Hypotheken Duurzaamheid