Adfiz krijgt een nieuwe collega

Adfiz krijgt een nieuwe collega

Per 1 juli start Marc van Westerlaak als adviseur Public Affairs en Beleid bij Adfiz. Hij vervangt daarmee Martin Holleman die de vereniging medio juli na bijna zes jaar verlaat. Hieronder stelt Marc zich kort voor. 

“Mijn naam is Marc van Westerlaak. Per 1 juli hoop ik het team van Adfiz te versterken als adviseur Public Affairs en Beleid. Sinds 1990 werk ik in de verzekeringsbranche: eerst bij verschillende verzekeraars – maar altijd in de samenwerking met adviseurs – en de laatste 8 jaar bij Aon in de adviseursrol zelf. Ik vind het bijzonder en eervol om nu bij de brancheorganisatie van onafhankelijk financieel adviseurs aan de slag te gaan!  

Het is belangrijk om al vroeg in een wetgevingstraject in te kunnen schatten wat de impact van een nieuwe of gewijzigde wet is. Hoe eerder dat inzicht er is, hoe eerder er inhoudelijke feedback gegeven kan worden, zowel richting wetgever als richting branche. Daarvoor is het analyseren van wetteksten essentieel. Ik vind het leuk om wet- en regelgeving te vertalen naar begrijpelijk Nederlands. Zodanig zelfs dat dit een aantal jaren geleden voor mij aanleiding was om naast mijn werk HBO Rechten te gaan studeren. Ik weet zeker dat ik zowel die eigenschap als de opleiding goed kan inzetten bij Adfiz. 

Ik woon met mijn vrouw Margreet in Amersfoort en kijk er enorm naar uit om weer heerlijk op de fiets naar mijn werk te kunnen.”