10e Week van het Geld van start

Nieuws
geplaatst op 22-3-2021  

Deze week vindt alweer de 10de Week van het geld plaats, met als thema "Goed omgaan met geld is goud waard". De Week van het geld vraagt om aandacht voor financiële educatie in het onderwijs: kinderen en jongeren goed leren omgaan met geld. En niet alleen in het basisonderwijs. Dit jaar verbreedt de Week van het geld richting het voortgezet onderwijs en het mbo met als doel jongeren helpen groeien tot financieel weerbare volwassenen en financiële kwetsbaarheid te voorkomen.

Programma

Gedurende deze week helpen we kinderen te leren omgaan met geld. Zoals ieder jaar worden ook dit jaar (online) gastlessen gegeven aan de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs over de basis van verzekeren. Daarnaast wordt er live uitgezonden vanuit ‘Studio Week van het geld’. Hier zijn diverse programma’s te zien voor de verschillende doelgroepen; het basisonderwijs, het vo, het mbo, maat ook ouders en financiële professionals. Klik hier voor het programma.

Je kunt je nog opgeven voor een gastles

Ondanks dat fysiek voor de klas staan als gastdocent dit jaar niet mogelijk is, hebben meerdere leden zich opgegeven om een gastles te geven. Kom jij er niet aan toe deze week een online gastles te geven, maar zou je ook graag je steentje willen bijdragen? De gastlessen kunnen worden gegeven tot aan de zomervakantie. Stuur een mailtje naar info@adfiz.nl, dan regelen wij de match met een basisschool.

Categorien: