Adfiz nieuws en persberichten

Persberichten
geplaatst op: 3-12-2019

Adfiz en Tulp Hypotheken ondertekenen Convenant Data delen hypotheken

Adfiz en Tulp Hypotheken ondertekenen Convenant Data delen hypotheken

Adfiz en Tulp Hypotheken hebben het initiatief genomen voor het Convenant Data delen hypotheken. Hierin staan duidelijke en heldere afspraken over het delen van klantinformatie. Zo kunnen onnodige discussies over welke (klant)informatie aanbieders en adviseurs wel en niet mogen delen worden voorkomen.

Nieuws
geplaatst op: 13-11-2019

Volg het webinar Voorkomen van datalekken

Volg het webinar Voorkomen van datalekken

Uit cijfers blijkt dat bijna 7 op de 10 ondernemers in Nederland al eens te maken heeft gehad met een cybersecurityincident, zoals een hack of een datalek. En dat aantal is nog steeds groeiende. Hetzelfde geldt voor de financiële schade die met dergelijke incidenten is gemoeid: per geval bedraagt deze inmiddels ongeveer 300.000 euro. Zivver biedt je nu de mogelijkheid om gratis het webinar Voorkomen van datalekken te volgen.

Nieuws
geplaatst op: 16-9-2019

Na het zomerreces: in gesprek met Erik Ronnes

Na het zomerreces: in gesprek met Erik Ronnes

Het zomerreces van de Tweede Kamer is voorbij en de politiek maakt zich op voor Prinsjesdag. Ook de activiteiten van de financiële commissie van de Tweede Kamer zijn weer gestart en diverse onderwerpen liggen voor ter behandeling. Een goed moment om met Kamerleden in gesprek te gaan over actuele en voor onze sector relevante onderwerpen. Afgelopen week spraken we met Erik Ronnes (CDA).

Nieuws
geplaatst op: 26-6-2019

Adfiz reageert op AFM-consultatie Principes voor informatiebeveiliging 

Adfiz reageert op AFM-consultatie Principes voor informatiebeveiliging 

De afgelopen weken heeft de AFM marktpartijen geconsulteerd over haar Principes voor informatiebeveiliging. De AFM verwacht van financiële ondernemingen en dat zij voldoende garanties treffen voor de vertrouwelijkheid en integriteit van informatie en de beschikbaarheid van informatie, data en systemen. We hebben in de consultatie onder meer gewezen op aanbieders die steeds vaker klantgegevens niet delen, de onduidelijke samenhang met de AVG en de risico’s van doorslaande formalisering.

Nieuws
geplaatst op: 16-5-2019

Nieuw ledenvoordeel: Korting op e-mailbeveiliging van ZIVVER

Nieuw ledenvoordeel: Korting op e-mailbeveiliging van ZIVVER

Cybercrime is een groot risico voor ondernemers. Dat geldt zeker voor de financiële dienstverlening, waar veel waardevolle persoons- en bedrijfsgegevens vaak via digitale wegen worden gedeeld. En dat wekt de interesse van cybercriminelen. Daarom is het van groot belang gegevens goed te beschermen. Bijvoorbeeld met het nieuwe ledenvoordeel ZIVVER, dat een oplossing biedt voor veilig e-mailen en het delen van bestanden.

Evenementen
geplaatst op: 9-5-2019

Bijeenkomst "AVG één jaar later, waar staan we nu?"

Bijeenkomst "AVG één jaar later, waar staan we nu?"

23 mei 2018 werd de AVG van kracht. Precies één jaar later organiseert de Nationale Hypotheekbond de thema-bijeenkomst “AVG één jaar later, waar staan we nu?”. Samen met DPO Network en FOX IT zijn wij als expert uitgenodigd om de deelnemers bij te praten over de stand van zaken in onze branche en welke stappen er nog gezet moeten worden om branchebreed te voldoen aan de normen van de AVG. Wil je de bijeenkomst ook bijwonen? Meld je dan nu aan.

Categorien: Privacy
Nieuws
geplaatst op: 24-4-2019

Meld ons situaties van aanbieders die klantinformatie niet delen met een beroep op privacy-regels

Meld ons situaties van aanbieders die klantinformatie niet delen met een beroep op privacy-regels

Met enige regelmaat hebben we in de afgelopen maanden klachten ontvangen dat aanbieders essentiële klantinformatie niet meer, of niet meer automatisch, delen met de adviseur. Aanbieders beroepen zich hierbij op de gewijzigde privacyregels. Ze geven aan dat de klantinformatie alleen nog is op te vragen bij de klant zelf of verkregen kan worden met een machtiging van de klant.

Categorien: Privacy
Nieuws
geplaatst op: 25-3-2019

Autoriteit Persoonsgegevens past boetesysteem aan

Autoriteit Persoonsgegevens past boetesysteem aan

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft het boetesysteem aangepast zodat deze in lijn zijn met de Algemene Verordening Persoonsgegevens. Het vorige boetesysteem had nog betrekking op de eerdere privacyregels.

Categorien: Privacy
Publicaties
geplaatst op: 21-3-2019

Gevolgen no-deal Brexit voor uitwisselen persoonsgegevens in VVP Ken je vak

Gevolgen no-deal Brexit voor uitwisselen persoonsgegevens in VVP Ken je vak

Als het Britse parlement in de komende dagen het akkoord dat May heeft gesloten met de EU niet aanneemt, stevent het VK af op een no-deal Brexit. Een van de vele ingrijpende gevolgen daarvan is dat partijen uit de EU niet meer zo maar persoonsgegevens mogen uitwisselen met hun Britse partners. Voor de VVP-rubriek Ken je vak hebben we een artikel aangeleverd waarin we uitleggen wat de gevolgen zijn voor het uitwisselen van persoonsgegevens bij een no-deal Brexit.

Nieuws
geplaatst op: 28-8-2018

Verwerken BSN door adviseurs niet verboden - Adfiz reageert op een misverstand dat breed in de markt aanwezig is

Verwerken BSN door adviseurs niet verboden - Adfiz reageert op een misverstand dat breed in de markt aanwezig is

In juli antwoordde het Ministerie van Financiën de Contactgroep Automatisering dat zij geen aparte wettelijke grondslag zal bevorderen voor adviseurs en bemiddelaars om het Burgerservicenummer (BSN) te mogen gebruiken. De publicaties hierover hebben in de markt veelvuldig tot de misvatting geleid dat het BSN helemaal niet verwerkt mag worden door financieel adviseurs. Aangezien hierover veel vragen blijven bestaan licht Adfiz toe hoe het wel zit met het BSN-nummer en de AVG.

Categorien: Privacy