Profiel Pagina

Jolanda Bron

Bestuurslid

Jolanda Bron is directeur Regio Noordoost-Nederland binnen Aon Risk Solutions. Samen met twee collega-directeuren is zij verantwoordelijk voor de risicoadvisering van van het mkb-segment in Nederland. .

“Als persoon sta ik voor de kwaliteit en professionalisering van onze branche, een branche die al een aantal jaren in de schijnwerpers staat en helaas niet altijd positief. Ontwikkelingen gaan supersnel en maken dat wij steeds sneller moeten anticiperen door middel van innovatie. Vanuit deze bestuursfunctie wil ik zowel mijn persoonlijke energie als de mogelijkheden binnen Aon inzetten om onze branche te vertegenwoordigen.

Continu ontwikkelen

Ik heb in mijn loopbaan diverse vernieuwende opleidingsprogramma’s geïnitieerd. Zorgplicht vormt dan wel de basis om toegevoegde waarde te brengen bij klanten, maar intrinsieke motivatie en passie voor het vak is essentieel om in de hedendaagse advisering te kunnen innoveren. Zelf heb ik mij destijds gekwalificeerd door de diverse assurantieopleidingen te doorlopen inclusief een voor mij belangrijk sluitstuk als Registermakelaar in Assurantiën. Ook als manager/bestuurder vind ik de combinatie met vakinhoudelijke kennis van groot belang. Een continu ontwikkelingsproces als persoon, niet vanuit een verplicht opleidingskader, maar vanuit passie voor het vak.

Visie, kennis en kunde inbrengen

Vanuit mijn passie voor het vak zou ik ook graag mijn visie, kennis en kunde willen inbrengen in Adfiz. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat het Wft-dossier hierbij mijn bijzondere aandacht heeft. Een verdere professionalisering van de branche is cruciaal om onze toegevoegde waarde te kunnen bieden in combinatie met de mogelijkheden van de digitale snelweg. Ik wil graag helpen om een visie te ontwikkelen en elkaar te versterken om dit goed in te praktijk te brengen. Daarbij zijn nieuwe risico’s vanuit de zakelijke markt (met alle bijkomende issues) zaken die ik graag meeneem in het bestuur.

Het is van belang om onze branche te vertegenwoordigen en daarmee verder te profileren. Zowel als adviseur voor klanten als interessante werkgevers richting de toekomst. Als branche zijn wij immers medeverantwoordelijk voor het economisch klimaat in Nederland.  Het lijkt mij top om dit met  Adfiz verder neer te zetten en uit te bouwen.”