VVP Opinie: SWO overboord? Zeker niet!

Publicaties
geplaatst op 22-2-2017  

Kan de traditionele samenwerkingsovereenkomst overboord? Armand Baas Becking, directeur intermediair bij DELA, sprak hierover met vier adviseurs in een rondetafelgesprek in VVP. De wens van DELA om volledige markttoegang praktisch te regelen juichen we toe. Dat staat echter geheel los van de waarde van een goede SWO. De conclusie dat de bestaande SWO’s daarvoor overboord zouden moeten is dan ook veel te kort door de bocht. Wij publiceerden onze opinie op VVP.

Over de waarde van de SWO:

“Voor structurele samenwerking blijft een SWO waardevol. Een moderne SWO heeft een optimale klantbediening als uitgangspunt en maakt vanuit dat perspectief de dienstverlening en verantwoordelijkheden van partijen over en weer helder. Klanten willen goede en passende dienstverlening. Daarvoor is een goede samenwerking onontbeerlijk. Bij een goede samenwerking zijn afspraken logisch. In een goede SWO is vastgelegd hoe om te gaan met de wederzijdse belangen en belangentegenstellingen. Dat is duidelijk en dat maakt het mogelijk om elkaar hierop aan te spreken.”

en over volledige markttoegang:

“..om een betere markttoegang te realiseren is het ook niet nodig om de SWO af te schaffen. Volgens Baas Becking zou het genoeg moeten zijn dat de adviseur een Wft-vergunning heeft én het mandaat van de klant om die verzekering te verzorgen. Zodat iedere adviseur zaken met DELA kan doen. Ik zeg, prima, morgen regelen!”

Lees hier de hele opinie