Winnaars Adfiz Prestatie Onderzoek 2024 bekend

Winnaars Adfiz Prestatie Onderzoek 2024 bekend

Zojuist zijn tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst de winnaars van het Adfiz Prestatie Onderzoek 2024 bekend gemaakt. De maatschappijen die een van de bokalen in ontvangst mochten nemen zijn Dazure, Florius, Nationale-Nederlanden en TAF.

55 verbeterinitiatieven of –projecten, verdeeld over 17 aanbieders, hebben we afgelopen jaar mogen inschrijven voor een van de vier categorieën van het Adfiz Prestatie Onderzoek. Daaruit zijn door de verschillende jury's eind vorig jaar 12 genomineerden geselecteerd en uiteindelijk 4 winnaars bekend gemaakt.

Categorie Duurzame ontwikkeling – juryvoorzitter Jeanet van Antwerpen

Nominatie 1: Florius met ‘Duurzame innovatie’
Nominatie 2: Nationale-Nederlanden met ‘Klimaat acceptatieteam’
Nominatie 3: Nationale-Nederlanden met ‘Zorggenoot’

Winnaar: Florius met ‘Duurzame Innovatie’

De Verduurzaam Hypotheek van Florius stamt al uit 2019 en is daarmee niet nieuw. Maar recent heeft Florius de Verduurzaam Hypotheek fors vernieuwd. Naast een aantal aanpassingen waardoor de Verduurzaam Hypotheek flexibeler wordt, biedt Florius ook een online energiebespaarcheck en een persoonlijk verduurzamingsadvies door een externe partij. Als onderdeel van de ondersteuning van adviseurs, maakt Florius adviseurs attent op klanten binnen de portefeuille waar vermoedelijk veel verduurzaming mogelijk is. En tenslotte biedt Florius (tijdelijk) een gratis vaststelling van het nieuwe energielabel nadat er verduurzamingsmaatregelen zijn doorgevoerd.

>> naar het juryrapport 

 

Categorie Klantbelang - juryvoorzitter Arjan Vliegenthart

Nominatie 1: Dazure met ‘GoedIdee VoogdijVerzekerd’
Nominatie 2: Nationale-Nederlanden met ‘SUAG-koppeling’
Nominatie 3: Summa Adviesgroep met ‘Europa hartzeker’

Winnaar: Dazure met ‘GoedIdee VoogdijVerzekerd’

Met GoedIdee VoogdijVerzekerd beoogt Dazure de eerste echt complete oplossing te bieden om kinderen én de voogd/overblijvende ouder na een overlijden financieel te verzorgen en de nalatenschap praktisch te regelen. Sociale voorzieningen in Nederland zijn niet toereikend of aanwezig om kinderen op dezelfde manier te laten blijven leven, studeren en ontwikkelen bij overlijden van een van de beide ouders of beiden. De VoogdijVerzekerd stelt in deze situatie het belang van het kind centraal.

>> naar het juryrapport

 

Categorie Ketenefficiency - juryvoorzitter Wim Henk Steenpoorte

Nominatie 1: Dazure met ‘Een modern acceptatieproces met AI’
Nominatie 2: Nationale-Nederlanden met ‘Automated call logging’
Nominatie 3: TAF met ‘Inkomensverklaring’

Winnaar: TAF met ‘Inkomensverklaring’

Bij het AOV product InkomenZeker neemt TAF de administratieve last bij het vaststellen van het te verzekeren inkomen weg bij de ZZP-er en de financieel adviseur. Op basis van een digitale portal kan een ZZP-er of adviseur de benodigde inkomensgegevens digitaal uploaden. De specialisten van Raadhuys, een groot en onafhankelijk buro gespecialiseerd in het vaststellen van inkomens- en bedrijfswaarderingen, binnen 48 uur volledig objectief het te verzekeren inkomen bepalen. De afgegeven inkomensverklaring wordt een op een overgenomen door TAF als het te verzekeren inkomen. Zo hebben klant en adviseur een volledig objectief te verzekeren inkomen. Mocht het tot een claim of uitkering komen dan zal die volledig gebaseerd zijn op het objectief vastgestelde inkomen (geen toetsing achteraf).

>> naar het juryrapport

 

Categorie Verzekerbaarheid - juryvoorzitter Jurjen Burghgraef 

Nominatie1: a.s.r. met ‘Overstromingsdekking secundaire waterkeringen’
Nominatie 2: De Vereende met ‘Portacabinverzekering voor gevluchte Oekraïners’
Nominatie 3: Nationale-Nederlanden met ‘DataSmart’

Winnaar: Nationale-Nederlanden met ‘DataSmart’

DataSmart is een oplossing die alarm slaat vóórdat er brand ontstaat bij de ondernemer. Door middel van sensoren detecteert DataSmart van Nationale-Nederlanden risicovolle situaties, bijvoorbeeld door gedrag of slijtage, en stuurt een alert naar de ondernemer met een advies welke maatregelen genomen kunnen worden om brandrisico te voorkomen. DataSmart detecteert ook acuut risico, bijvoorbeeld een snel toenemende temperatuur, en alarmeert de ondernemer zodat deze zo snel mogelijk kan ingrijpen en hulp kan inroepen.

>> naar het juryrapport 

Namens Adfiz van harte gefeliciteerd.