Zaken gaan door ondanks zomerreces Tweede Kamer

Nieuws
geplaatst op 16-7-2019  

Begin juli is het zomerreces begonnen van de Tweede Kamer. De beraadslagen zijn gestopt en de lopende dossiers worden begin september - na het einde van het reces - weer opgepakt. Maar dat betekent niet dat de regelgever stil zit:

 

  • De beleidsvoorbereiding op het Ministerie van Financiën gaat gedurende de zomer gewoon door. Zo is ook Adfiz gedurende de zomermaanden volop in gesprek met het ministerie over de vervolgstappen evaluatie provisieverbod, waaronder de vormgeving van transparantie bij schade. 
  • Ook tijdens het reces houden we contact met leden van de Tweede Kamer. Zo organiseren we deze week een Ronde Tafelgesprek met Mahir Alkaya, woordvoerder financiën van de SP. Dergelijke meetings zijn erg waardevol om Kamerleden op de hoogte te houden van ontwikkelingen in onze sector, zoals de problemen die adviseurs ondervinden bij het verkrijgen van klantgegevens van banken voor adequate advisering rondom aflossingsvrije hypotheken. 
  • De zomer is traditioneel de periode dat veel conceptwetvoorstellen en aanpassingen ter consultatie aan de markt worden voorgelegd. Zo zullen we vóór eind augustus reageren op de nieuwe regels voor beloningen in de financiële sector en de aanpassing beleidsregel geschiktheid van de AFM. 
  • Op de kameragenda voor na het reces staat onder andere de aanpassing van de wetgeving inzake witwassen (Wwft) waaronder de inrichting van het UBO register. meer weten over sanctiewetgeving en witwassen? Bekijk dan ons dossier over dit onderwerp. 

Goede monitoring van deze onderwerpen is van belang om te zorgen dat we als sector tijdig onze standpunten kunnen delen. Ook gedurende de (politiek stille) zomer. 

 

Categorien: Vereniging