Zakelijk Platform webinar - Goed werkgeverschap en vaccineren

Zakelijk Platform webinar - Goed werkgeverschap en vaccineren

Zoals eerder aangekondigd zullen de expertsessies van het Zakelijk Platform 2021 in webinar vorm worden aangeboden. Het eerstvolgende Zakelijk Platform webinar, Goed werkgeverschap en vaccineren, zal op maandag 11 oktober om 13.00 uur plaatsvinden. Meld je nu alvast aan voor dit webinar.

De laatste maand zien we dat bedrijven steeds meer worstelen met het vraagstuk van vaccineren. Zo overweegt Leaseplan om alleen nog gevaccineerde werknemers naar kantoor te laten gaan, wil KLM dat de vliegtuigcrew zich laat registreren en zie we dat ziekenhuizen ook steeds meer de wens hebben om toch ook vast te leggen wie wel en niet is gevaccineerd.

Vanuit de AVG mag een werkgever niets vastleggen over de gezondheid van de werknemers, maar aan de andere kant hebben ze een zorgplicht voor een veilige en gezonde werkplek. Kortom een interessant onderwerp om eens nader te bekijken.

In dit Zakelijk Platform webinar gaan Pascal Besselink en Joyce Bender, beiden advocaat van DAS, actief in de media (BNR Radio, RTL en landelijke dagbladen) en op social media, in op wat de juridische impact is van vaccineren. Denk hierbij aan dilemma’s als;

  • Een werkgever mag niet vragen of een werknemer gevaccineerd is. Maar wat als deze werknemer nu ziek wordt. Wat betekent dit voor de loondoorbetalingsverplichting?
  • Wat als een werknemer alleen maar naar kantoor wil komen, als alle collega’s zijn gevaccineerd. Mag een werknemer dit vragen? En hoe gaat een werkgever hier vanuit zijn zorgplicht mee om?
  • Kan het wel of niet vaccineren leiden tot het wijzigen van de functie van de werknemer of zelfs mogelijk ontslag?

Dit zijn een aantal vragen die DAS in dit Zakelijk Platform webinar graag toelicht. Ook zal regelmatig om jouw mening worden gevraagd. We verwachten dat er veel vragen zijn over dit onderwerp, er zal daarom voldoende gelegenheid zijn om jouw praktijk situatie te toetsen.

>> Klik hier om je aan te melden voor dit Zakelijk Platform webinar.

Video pitch

>> Klik hier om je aan te melden voor dit Zakelijk Platform webinar.