Zakelijk Platform webinar - Digitale weerbaarheid: wat betekent de Europese DORA wetgeving voor jou

Zakelijk Platform webinar - Digitale weerbaarheid: wat betekent de Europese DORA wetgeving voor jou

Zoals eerder aangekondigd zullen de expertsessies van het Zakelijk Platform 2021 in webinar vorm worden aangeboden. Het Zakelijk Platform webinar 'Digitale weerbaarheid: wat betekent de Europese DORA wetgeving voor jou' zal op maandag 1 november om 13.00 uur plaatsvinden. Meld je nu alvast aan voor dit webinar.

De afhankelijkheid van digitale processen in de financiële sector neemt toe, net zoals het aantal gerichte cyberaanvallen op financiële organisaties. Tijdens de coronacrisis heeft digitalisering in het dagelijkse werk nog een enorme versnelling doorgemaakt. Europa was echter voor corona al hard aan het werk met een verordening om de digitale weerbaarheid van ondernemingen in de financiële sector te vergroten (DORA). Tijdens dit Zakelijk Platform webinar blikken we met de AFM vooruit op bestaande en aankomende regelgeving zodat je je hier tijdig op kunt voorbereiden.

Digitale weerbaarheid

Met DORA werkt Europa aan harmonisering van de versnipperde regels binnen de EU ten aanzien van digitale weerbaarheid. Er worden eisen voorbereid voor het IT-risicomanagement, IT-incidenten, periodieke weerbaarheidstesten en de beheersing van risico’s bij uitbesteding. Omdat het gaat om een Europese verordening zijn de regels zijn bij invoering direct in Nederland van toepassing (verwachte invoering is begin 2023).

In dit Zakelijk Platform webinar gaan AFM en Michael Mackaaij (lid van de Adfiz Ledenraad, eigenaar/directeur van Verne Business Excellence en voorzitter van Contactgroep Automatisering) in gesprek over bestaande en verwachte nieuwe eisen aan de digitale weerbaarheid van je advieskantoor. In de sessie krijg je antwoord op vragen als:

  • Welke eisen worden nu reeds gesteld aan digitale weerbaarheid?
  • Wat betekenen de principes informatiebeveiliging voor een advieskantoor?
  • Welke risico’s van uitbesteding moeten goed beheerst worden
  • Welke nieuwe of afwijkende normen verwacht de AFM als DORA ingevoerd wordt?

>> Klik hier om je aan te melden voor dit Zakelijk Platform webinar.

Video pitch