Zakelijk Platform 2019: Het vinden, binden en verbinden van professionals

Evenementen
geplaatst op 12-9-2019  

Uitstroom van adviseurs, verandering van werkzaamheden, vermindering van instroom. Het zijn bewegingen die het moeilijker maken om de juiste mensen te vinden. Daarom willen we het komende zakelijk platform wijden aan het vinden, binden en door ontwikkelen van professionals binnen onze sector. Aan welke eisen moeten mijn mensen tegenwoordig eigenlijk voldoen, waar kan ik goed personeel vinden, hoe zorg ik dat mijn mensen zichzelf blijven(d) ontwikkelen? Samen met o.a. Veldsink Advies, Lindenhaege, Hoffelijk, Dukers & Baelemans, Nibe-SVV en de zaal vormen we tijdens het Zakelijk Platform op 18 september een visie op dit thema. Aansluitend zijn er interessante expertsessies over Prinsjesdag, vaardigheden voor de toekomst, gebruik van data en de inzet van videogesprekken.

Het vinden, binden en ontwikkelen van professionals 
Het vinden, binden en ontwikkelen van de juiste mensen; dát wordt het gespreksonderwerp tijdens ons plenaire programma. Er is steeds minder animo voor de opleidingen in het bank- en verzekeringswezen en vacatures blijven steeds langer uitstaan. Dit kan in potentie de toegankelijkheid van onafhankelijk advies en de continuïteit van adviesorganisaties bedreigen. Hoewel wij bij heel wat leden nieuwe en creatieve manieren zien om de juiste mensen te vinden en die aan zich te binden, zien we als brancheorganisatie ook de uitdaging om als sector als geheel goed met deze ontwikkeling om te gaan. Het belang van goede professionals die zich blijven ontwikkelen om zo hun vakmanschap en contactuele vaardigheden richting klant naar een nog hoger niveau te tillen neemt alleen maar toe. 

Het programma 
Om 12:30 uur heten we je van harte welkom bij Green Village in Nieuwegein waar je kunt genieten van een gezamenlijke lunch. Plenaire gaan we op interactieve wijze met elkaar in gesprek om van elkaar te leren en te inspireren. De daarop aansluitende expertsessies behandelen de volgende onderwerpen Prinsjesdag 2019(Hoffelijk)“Vaardigheden voor de toekomst”(Lindenhaege)"Het menselijke gezicht van data" (NIBE-SVV) en “Professioneel een videogesprek voeren”(Dukers & Baelemans). We sluiten de dag samen af om 17:45 uur met een diner buffet en kennismarkt waar o.a. Zivver en Fort Nova aanwezig zijn.     

Het Zakelijk Platform is dé gelegenheid voor het uitwisselen van kennis en om met elkaar in contact te komen. Meld je direct aan!  

Wil je meer informatie over dit evenement? Klik dan op de onderdelen van het onderstaande programma. Hier vind je onder andere meer informatie over de expertsessies die door Lindenhaege, Hoffelijk, Dukers & Baelemans en Nibe-SVV worden aangeboden.

We ontvangen je bij Green Village te Nieuwegein, met een verzorgde lunch.  

Het vinden, binden en ontwikkelen van de juiste mensen; dát wordt het gespreksonderwerp tijdens ons plenaire programma op het Zakelijk Platform. Een ruime beschikbaarheid van adviescapaciteit dreigt namelijk in het gedrang te komen door onder andere uitstroom van adviseurs, verandering van werkzaamheden en vermindering van instroom. 

Tijdens het Zakelijk Platform bekijken we dit onderwerp vanuit verschillende perspectieven:  

  1. Wat heb ik als ondernemer nodig? Wie zijn de juiste mensen voor ons vak?
  2. Waar vind ik de juiste mensen? 
  3. Hoe leid ik de juiste mensen op? Hoe bind ik medewerkers? Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers de intrinsieke behoefte voelen om te blijven leren (permanent actueel) in plaats van alleen PE? 

Aan de hand van stellingen bespreken we tijdens het plenaire programma verschillende onderwerpen die inzichtelijk worden gemaakt via een live mindmap. Daaropvolgend gaan we in diverse expertsessies kennis opdoen om die vervolgens uit te wisselen tijdens het diner buffet.  

15:00 uur: Pauze

Op het Zakelijk Platform worden vier expertsessies aangeboden. Je kunt deelnemen aan twee van deze sessies en je kiest zelf welke. 

“Vaardigheden voor de toekomst” 
Spreker: Expert in Design Thinking is Rex Bierlaagh
Aangeboden door Lindenhaeghe

In een interactieve sessie kijken we hoe je in de praktijk invulling aan kunt geven aan de vaardigheden voor de toekomst. We laten je zien wat de Future Skills zijn en waarom juist deze vaardigheden van belang zijn in de toekomst. Vervolgens zoomen we op interactieve wijze in op één van deze vaardigheden: Design Thinking. Expert in Design Thinking is Rex Bierlaagh. Hij laat je in een korte werkvorm zien wat Design Thinking doet met je brein en met je oplossend vermogen. Na deze sessie heb je meer kennis van Future Skills en begrijp je waarom het van belang is om bewust te zijn van deze verandering.     

"Het menselijke gezicht van data"
Sprekers: Rients van Wijngaarden en Walter de Groot
Aangeboden door NIBE SVV

Hoewel de professionele intermediair al lang gewend is aan het werken met digitale gegevens in zijn dagelijkse bedrijfsvoering, is het ook duidelijk dat datascience in snel tempo op een next level is gekomen. Processen in de financiële- en verzekeringsbranche worden meer en meer ‘datadriven’, ‘kunstmatig intelligent’ en ‘straight through’ gemaakt. De intermediair zelf lijkt steeds minder aanwezig te hoeven zijn op de weg tussen financiële aanbieder en klant. Zijn deze ontwikkelingen nu een kans of een bedreiging? Duidelijk is dat stilstaan geen optie is voor de professionele intermediair die kansen wil benutten en wil blijven investeren in kennis daartoe.  

Tijdens deze expertsessie wordt door NIBE-SVV en kennispartner Infofolio een introductie gegeven over ‘datainformed insurance’. We gaan in op de basics van datascience en wat dit voor de processen in de verzekeringsbranche betekent. Maar juist ook op de gevolgen die dit kan hebben voor de intermediair, zijn klant en hun onderlinge dialoog en samenwerking. Oftewel, het menselijke gezicht van data. Kortom welke kansen en mogelijkheden deze ontwikkelingen bieden voor de professionele intermediair van morgen!  Deze expertsessie is een voorproefje van de post-HBO module over dit onderwerp, die begin volgend jaar van start gaat. 

"Prinsjesdag 2019 - vertaling naar de praktijk”? "
Spreker: Jarne Spit
Aangeboden door: Hoffelijk

Na Prinsjesdag werken de vakinhoudelijke specialisten van Hoffelijk de nacht door om alle wijzigingen om te zetten naar een samenvatting: het Hoffelijk Totaaloverzicht. Het Hoffelijk Totaaloverzicht bevat alle relevante maatregelen en de doorvertaling hiervan naar de praktijk. De dag direct na Prinsjesdag praat Jarne Spit je op een interactieve manier bij over deze maatregelen op Adfiz Zakelijk Platform. Hij deelt welke maatregelen het meest relevant zijn voor het vakgebied en vertelt welke impact dit heeft op je dagelijkse adviespraktijk. Zo ben jij als eerste op de hoogte!

Wil jij ook binnen één uur volledig bijgepraat worden over de maatregelen van Prinsjesdag? Schrijf je dan nu in voor de Expertsessie “Prinsjesdag 2019 – vertaling naar de praktijk”.

“Professioneel een videogesprek voeren” 
Spreker: Maurice Wiersma
Aangeboden door: Dukers & Baelemans 

Het videogesprek is door diverse grote partijen binnen de financiële sector met veel succes omarmd. En niet zonder reden; klanten blijken online adviesgesprekken via video stelselmatig hoog te waarderen. Videogesprekken besparen niet alleen reistijd maar klanten kunnen het gesprek ook vanuit hun vertrouwde omgeving voeren. Daarnaast zijn de kinderziektes uit de techniek inmiddels verdwenen en borgen beveiligde omgevingen de privacy van de klant.  

Het privé voeren van een videogesprek is één, maar om dit zakelijk professioneel uit te voeren is twee. Dukers & Baelemans heeft uitgebreide ervaring met het implementeren van het videogesprek in de bedrijfsvoering van diverse financiële dienstverleners. En daarmee een helder beeld van alle do’s en dont’s bij het voeren van videogesprekken.  

Wil jij op een professionele wijze aan de slag met deze efficiënte en klantvriendelijk manier van gespreksvoering? Schrijf je dan in voor de masterclass ‘Professioneel een videogesprek voeren’ van Dukers & Baelemans. In deze masterclass: 

  • Geven we je een stappenplan voor een succesvol videogesprek 
  • Geven we je een voorbeeld van een goed videogesprek én  
  • geven we je handige tips en tricks mee voor in jouw adviespraktijk. 

Dukers & Baelemans is de opleider voor financieel professionals en biedt een compleet aanbod aan opleidingen op het gebied van kennis, vaardigheden en gedrag. 

 

16:30 uur: Pauze

Op het Zakelijk Platform worden vier expertsessies aangeboden. Je kunt deelnemen aan twee van deze sessies en je kiest zelf welke. 

“Vaardigheden voor de toekomst” 
Spreker: Expert in Design Thinking is Rex Bierlaagh
Aangeboden door Lindenhaeghe

In een interactieve sessie kijken we hoe je in de praktijk invulling aan kunt geven aan de vaardigheden voor de toekomst. We laten je zien wat de Future Skills zijn en waarom juist deze vaardigheden van belang zijn in de toekomst. Vervolgens zoomen we op interactieve wijze in op één van deze vaardigheden: Design Thinking. Expert in Design Thinking is Rex Bierlaagh. Hij laat je in een korte werkvorm zien wat Design Thinking doet met je brein en met je oplossend vermogen. Na deze sessie heb je meer kennis van Future Skills en begrijp je waarom het van belang is om bewust te zijn van deze verandering.     

"Het menselijke gezicht van data"
Sprekers: Rients van Wijngaarden en Walter de Groot
Aangeboden door NIBE SVV

Hoewel de professionele intermediair al lang gewend is aan het werken met digitale gegevens in zijn dagelijkse bedrijfsvoering, is het ook duidelijk dat datascience in snel tempo op een next level is gekomen. Processen in de financiële- en verzekeringsbranche worden meer en meer ‘datadriven’, ‘kunstmatig intelligent’ en ‘straight through’ gemaakt. De intermediair zelf lijkt steeds minder aanwezig te hoeven zijn op de weg tussen financiële aanbieder en klant. Zijn deze ontwikkelingen nu een kans of een bedreiging? Duidelijk is dat stilstaan geen optie is voor de professionele intermediair die kansen wil benutten en wil blijven investeren in kennis daartoe.  

Tijdens deze expertsessie wordt door NIBE-SVV en kennispartner Infofolio een introductie gegeven over ‘datainformed insurance’. We gaan in op de basics van datascience en wat dit voor de processen in de verzekeringsbranche betekent. Maar juist ook op de gevolgen die dit kan hebben voor de intermediair, zijn klant en hun onderlinge dialoog en samenwerking. Oftewel, het menselijke gezicht van data. Kortom welke kansen en mogelijkheden deze ontwikkelingen bieden voor de professionele intermediair van morgen!  Deze expertsessie is een voorproefje van de post-HBO module over dit onderwerp, die begin volgend jaar van start gaat. 

"Prinsjesdag 2019 - vertaling naar de praktijk”? "
Spreker: Jarne Spit
Aangeboden door: Hoffelijk

Na Prinsjesdag werken de vakinhoudelijke specialisten van Hoffelijk de nacht door om alle wijzigingen om te zetten naar een samenvatting: het Hoffelijk Totaaloverzicht. Het Hoffelijk Totaaloverzicht bevat alle relevante maatregelen en de doorvertaling hiervan naar de praktijk. De dag direct na Prinsjesdag praat Jarne Spit je op een interactieve manier bij over deze maatregelen op Adfiz Zakelijk Platform. Hij deelt welke maatregelen het meest relevant zijn voor het vakgebied en vertelt welke impact dit heeft op je dagelijkse adviespraktijk. Zo ben jij als eerste op de hoogte!

Wil jij ook binnen één uur volledig bijgepraat worden over de maatregelen van Prinsjesdag? Schrijf je dan nu in voor de Expertsessie “Prinsjesdag 2019 – vertaling naar de praktijk”.

“Professioneel een videogesprek voeren” 
Spreker: Maurice Wiersma
Aangeboden door: Dukers & Baelemans 

Het videogesprek is door diverse grote partijen binnen de financiële sector met veel succes omarmd. En niet zonder reden; klanten blijken online adviesgesprekken via video stelselmatig hoog te waarderen. Videogesprekken besparen niet alleen reistijd maar klanten kunnen het gesprek ook vanuit hun vertrouwde omgeving voeren. Daarnaast zijn de kinderziektes uit de techniek inmiddels verdwenen en borgen beveiligde omgevingen de privacy van de klant.  

Het privé voeren van een videogesprek is één, maar om dit zakelijk professioneel uit te voeren is twee. Dukers & Baelemans heeft uitgebreide ervaring met het implementeren van het videogesprek in de bedrijfsvoering van diverse financiële dienstverleners. En daarmee een helder beeld van alle do’s en dont’s bij het voeren van videogesprekken.  

Wil jij op een professionele wijze aan de slag met deze efficiënte en klantvriendelijk manier van gespreksvoering? Schrijf je dan in voor de masterclass ‘Professioneel een videogesprek voeren’ van Dukers & Baelemans. In deze masterclass: 

  • Geven we je een stappenplan voor een succesvol videogesprek 
  • Geven we je een voorbeeld van een goed videogesprek én  
  • geven we je handige tips en tricks mee voor in jouw adviespraktijk. 

Dukers & Baelemans is de opleider voor financieel professionals en biedt een compleet aanbod aan opleidingen op het gebied van kennis, vaardigheden en gedrag. 

We sluiten de dag af met een diner-buffet, waar je nog even kunt napraten over de dag. Tegelijkertijd kun je o.a. Zivver en Fort Nova bezoeken op de kennismarkt.