Wft PE Nieuwe actualiteiten en andere wijzigingen

Nieuws
geplaatst op 11-4-2018 by Bettie Hoogsteen  

Op het gebied van vakbekwaamheid werken we onder andere samen met Lindenhaeghe. Zij bieden niet alleen korting op al hun opleidingen, maar bundelen ook informatie over nieuwe eisen. Zo hebben ze een overzichtelijke infographic gemaakt met een stappenplan PE 2017-2019. En verzorgen ze een Wft PE-update. Beide vind je in dit bericht. PE-Examen gedaan? Help dan de lobby voor een beter systeem en deel je ervaring in ons ervaringsloket WFT 

>> download de infographic Stappenplan PE 2017-2019 

>> direct naar Ervaringslokt WFT 

Wft PE-update 

Nieuwe actualiteiten per 1-4-2018 

Per 1 april 2018 zijn de nieuwe toetstermen opgenomen in alle Wft (en PE)-examens. 

In de nieuwe toetstermen staat omschreven wat een kandidaat moet kennen en kunnen. Met de wijziging van 1 april zijn de laatste Wft-ontwikkelingen onderdeel van alle Wft (en PE)-examens die per 1 april worden afgenomen. 

Ga jij binnenkort aan de studie? Let erop dat jij het juiste studiemateriaal (2018) hebt. 

Meer over de wijzigingen: https://adfiz.lindenhaeghe.nl/nieuws/binnenkort-op-wft-pe-examen 

Veranderende wetgeving per 1-4-2019 
 
Met ingang van de PE-periode 1-4-2019 / 1-4-2022 komt voor Wft Basis de term ‘adviseur’ te vervallen. Het Wft-diploma Basis gaat verder als een Wft-modulecertificaat. Het modulecertificaat Basis zorgt ervoor dat je met aanvullende modulecertificaten een hoger Wft-diploma kunt behalen. 

Met ingang van de PE-periode 1-4-2019 / 1-4-2022 wordt de module Wft Hypothecair krediet uitgebreid met een aantal toetstermen van Wft Consumptief krediet. Een Adviseur Hypothecair krediet mag dan met het diploma Wft Hypothecair krediet ook adviseren over consumptief krediet. 

Gevolgen voor PE  

Omdat per 1 april 2019 de beroepskwalificatie Adviseur Basis wordt geschrapt, is het afleggen van een PE-examen Basis vanaf heden niet meer nodig. 

Over de PE Consumptief krediet bestaat momenteel veel verwarring. Meer over de veranderende wetgeving lees je hier.  

Weten welke examens jij nog moet doen en voor welke datum? Volg dit stappenplan.