Week van de RI&E - Adfiz neemt nieuw stappenplan in ontvangst

Nieuws
geplaatst op 21-9-2020  

Iedere ondernemer loopt risico’s! Wat als er plotseling een ongeval met een machine gebeurt, een medewerker gevaarlijke stoffen binnenkrijgt of als iemand uitvalt omdat hij of zij te veel werk heeft? Personeelsgerelateerde risico's pak je aan met de ‘Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).

Het uitvoeren van een RI&E is een verplichting vanuit de Arbowet. De RI&E staat aan de basis van een preventief beleid voor een gezonde en veilige werkplek. De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft er daarom een hoge prioriteit aan gegeven, o.a. door middel van een jaarlijkse campagneweek. De ‘Week van de RI&E’. En deze week is het weer zover. Voor het 6e jaar op rij bundelt arboland zijn krachten om de RI&E onder de aandacht te brengen. Met ruim 70 acties en activiteiten en zo'n 90 supporters staan we met z'n allen klaar om ondernemers in de Week van de RI&E op weg te helpen met de RI&E.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Sociaal-Economische Raad (SER) en het Verbond van Verzekeraars hebben ter gelegenheid van deze week o.a. een praktische flyer ontwikkeld voor de ondernemer. Daarin vind je overzichtelijke informatie over de RI&E en een duidelijk stappenplan om een RI&E op te stellen om zo de informatieachterstand van bedrijven te verkleinen. Dit stappenplan heeft het Verbond vandaag overhandigd aan Adfiz omdat zij zien dat juist het persoonlijke contact dat adviseurs hebben met MKB-ondernemers het verschil kan maken.

Deze flyer is, samen met andere handige tools, terug te vinden in ons kennisdossier

Benieuwd naar alle acties en activiteiten deze week? Neem dan een kijkje op de website van https://www.weekvanderie.nl/.

Geeke Feiter (directeur Verbond van Verzekeraars) overhandigt het stappenplan aan Enno Wiertsema (directeur Adfiz)

Categorien: Risicomanagement