Vraag van de maand, juni

Nieuws
geplaatst op 1-6-2015  

Ik heb het PEplus-examen gehaald. Hoe kan ik mijn oude diploma inwisselen tegen een nieuw diploma?

Het behalen van het PEplus-examen geeft je recht op een certificaat voor een bepaalde beroepskwalificatie. Dit certificaat kun je - samen met de certificaten van eerder behaalde ‘oude’ Wft-diploma’s en de tussentijds behaalde PE-certificaten – bij een erkend exameninstituut inruilen tegen een ‘nieuw’ Wft-diploma voor een specifieke beroepskwalificatie.

Het exameninstituut beoordeelt dan of je in aanmerking komt voor een nieuw diploma. Hiervoor vraagt het instituut de volgende documenten van je:

  • één of meerdere bestaande Wft-diploma’s, of daaraan gelijkgestelde diploma’s
  • relevante PE-certificaten (uit de PE-cycli 2008/2009, 2010/2011 en 2011/2012)
  • certificaat van een eventueel inhaalprogramma (Beleggen A of Consumptief Krediet)

Het is voldoende om kopieën van deze documenten te verstrekken. Als je bij het exameninstituut eerder (deel)diploma’s of deelcertificaten heeft behaald, hoef je geen kopieën te verstrekken. Alleen wanneer het exameninstituut hiervan geen gegevens meer heeft, word je om een kopie gevraagd.

Om een nieuw Wft-diploma te verkrijgen moet je vóór 1 april 2016 de vereiste documenten verstrekken aan het exameninstituut. Ook moet je voor deze datum het PEplus-examen hebben behaald voor de betreffende beroepskwalificatie waarvoor een nieuw diploma wordt gevraagd.

Voor de omwisseling moet je gebruik maken van een speciaal aanvraagformulier (formulier D).

Categorien: Regelgeving