Voorkom een totale lockdown - Werk thuis, als dat kan

Nieuws
geplaatst op 15-10-2020  

In de persconferentie van dinsdagavond kondigde het kabinet een gedeeltelijke lockdown aan. De strengere maatregelen zijn nodig om ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen daalt. De aankondiging kwam hard aan en het is een klap voor ons allemaal, maar in het bijzonder voor de ondernemers in de sectoren die - opnieuw - het meest worden geraakt. Om een totale lockdown zoals in maart te voorkomen, roept MKB Nederland iedereen op de komende weken alles op alles te zetten.

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn een nieuwe bewustwordingscampagne gestart: Voorkom een totale lockdown. Werk thuis, als dat kan. Zij doen, net als eerder, een klemmend beroep op iedereen in Nederland om de gedragsregels ook écht na te leven en elkaar daar ook op aan te spreken.

Als thuiswerken echt niet kan, kijk dan nog eens goed naar de handreiking om na te gaan of eerder genomen maatregelen aangescherpt of aangepast moeten worden.

Het naleven van de coronamaatregelen is de enige manier om een totale lockdown te voorkomen. Blijf daarom hameren op en aandacht vragen voor zaken als:

  • Naleven van de basisregels
  • Naleven van de sectorprotocollen. Het protocol voor onze sector vind je hier.
  • Het belang van snel testen, bronnenonderzoek en quarantaine
  • Hulp en ondersteuning bij vragen, bijvoorbeeld via het Coronaloket van de KvK

Wil je meer weten over maatregelen, gevolgen en adviezen rondom het coronavirus? Bezoek dan ons coronaportaal. Informatie van de Rijksoverheid vind je op deze site.

Categorien: coronavirus