Verbond publiceert brochure over waterstof voor verzekeringsprofessionals

Verbond publiceert brochure over waterstof voor verzekeringsprofessionals

Waterstof is een nieuwe technologie die vergaande mogelijkheden biedt om te verduurzamen. Waterstof wordt gebruikt als brandstof, maar ook voor opslag en transport van energie. Met de toename van diverse toepassingen van waterstof is het van belang om te kijken naar de nieuwe risico’s verbonden met de toepassing ervan en hoe daar mee om te gaan.  

In een recent gepubliceerde brochure van het Verbond van Verzekeraars wordt beschreven wat waterstof is, waar het voor wordt gebruikt, wat de risico’s ervan zijn en waar je bij installatie en nieuwbouw op moet letten. In de brochure is een overzicht opgenomen van de zaken die van belang zijn voor verzekeraars bij de risicobeoordeling en acceptatie bij het gebruik van waterstof.  

Nu maar zeker in de toekomst kan je in je adviespraktijk te maken krijgen met toepassing van waterstof. Of je actief bent in de zakelijke of particuliere markt, het is van belang kennis te nemen van deze (nieuwe) technologie. Waterstof wordt immers toegepast in beide markten. Deze brochure helpt je om beter inzicht te krijgen in de risico’s en hoe daar in je adviespraktijk mee om te gaan. 

Nieuwe risico’s, waaronder waterstof, en verzekerbaarheid is ook een onderwerp van het komende Zakelijk Platform op 21 september. Meld je aan voor deze bijeenkomst en ga met collega’s in gesprek om te leren van hun ervaringen.