Update analyse polisvoorwaarden op klimaatrisico’s

Update analyse polisvoorwaarden op klimaatrisico’s

Polisvoorwaarden worden regelmatig aangepast door verzekeraars. Ook gedurende het kalenderjaar. Daarom is de analyse van polisvoorwaarden van opstal-,  inboedel- en bedrijfsschadeverzekeringen op klimaatrisico’s weer ge-update door Poliskraker.

In de nieuwste versie zijn vijf sets nieuwe polisvoorwaarden van De Goudse, Nationale Nederlanden en Aegon meegenomen. In de vorige versie waren maar liefst 18 polisvoorwaardensets ge-update, maar om de analyse zo actueel mogelijk te houden is er toch voor gekozen om ook deze tussentijdse update door te voeren.

Op het kennisportaal over klimaatrisico’s vind je veel informatie en tools waarmee je als adviseur aan de slag kunt in de advisering rondom klimaatrisico’s. Naast de nu weer ge-update analyse van polisvoorwaarden van opstal-,  inboedel- en bedrijfsschadeverzekeringen door Poliskraker vind je daar bijvoorbeeld ook de Klimaatschadeschatter. Met de Klimaatschadeschatter kun je een inschatting laten zien van schadekosten als gevolg van hitte, droogte en wateroverlast. Deze inschatting is te maken op gemeenteniveau, maar bij sommige onderdelen zelfs nog op gedetailleerder niveau.

Voor Adfiz is het fijn om feedback te krijgen op tools en middelen die we ter beschikking stellen. Heb je op- of aanmerkingen op de voorwaardenvergelijking? Mis je nog belangrijke verzekeraars? Of wil je je ervaringen met het gebruik ervan delen? Mail ons dan via info@adfiz.nl.