Uniform uitvraagformulier WGA ERD voor overstap per 1 januari 2021 nu beschikbaar

Nieuws
geplaatst op 16-6-2020  

Het uniforme uitvraagformulier voor het WGA Eigenrisicodragerschap is weer vernieuwd. De geactualiseerde versie kun je gebruiken voor werkgevers die een overstap overwegen per 1 januari 2021. Het uiterste beslismoment voor deze overstap is 1 oktober 2020. Het uniform uitvraagformulier is hierop aangepast. Zorg ervoor dat je altijd het meest actuele formulier gebruikt.   

Je kunt de formulieren (NL en EN) hier downloaden .    

Sneller een offerte krijgen 
Graag wijzen we je nog een keer op de tips die we vorig jaar gaven om de aanvraag van offertes bij verzekeraars te versnellen:  

  1. Maak gebruik van het uniforme uitvraagformulier van Adfiz en pas deze niet zelf aan  
  2. Maak voor elk loonheffingsnummer gebruik van een apart formulier  
  3. Vul het uniform uitvraagformulier volledig in  
  4. Stuur direct de andere benodigde gegevens mee  

Tot slot: op het uniforme uitvraagformulier staan aanwijzingen hoe je bepaalde velden moet invullen. Volg deze aanwijzingen nauwkeurig op. Dat zorgt er namelijk voor dat het formulier door de aanbieder juist en volledig digitaal kan worden ingelezen.  

Meldpunt Adfiz 
Lever jij het uniforme uitvraagformulier volledig en juist ingevuld aan en merk jij dat offertes desondanks toch nog lang op zich laten wachten? Meld het dan via het Meldpunt Adfiz. Wij zijn met aanbieders in gesprek over dit onderwerp en kunnen deze voorbeelden dan aankaarten. Uiteraard houden wij je via onze ledenberichten op de hoogte.   

Categorien: Zorg en inkomen