Test het cyberbewustzijn van je medewerkers met een cyberquiz

Test het cyberbewustzijn van je medewerkers met een cyberquiz

Wat is nu echt een sterk zakelijk wachtwoord? Hoe herken je nepmails? En hoe veilig is eigenlijk een openbaar netwerk? Wil je over deze vragen op een leuke manier met je medewerkers aan de slag? Dan is de Alert Online Pubquiz bedrijvencompetitie (een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) een goede manier. Je kunt de hele maand oktober nog meedoen. 

Phishing is één van de meest voorkomende vormen van cybercrime. Ruim een kwart van de MKB-medewerkers heeft in het afgelopen jaar op het werk een phishingmail ontvangen. Eenmaal geklikt op een phishinglink ontstaat vaak een reeks van andere cyberaanvallen. Het MKB vormt een kwetsbare groep en is vaak slachtoffer van cybercriminaliteit. Uit een experiment waaraan 33.016 medewerkers werkzaam bij 667 bedrijven gedurende een half jaar deelnamen, bleek dat ruim 1 op de 5 medewerkers klikt op een link in een generieke phishingmail. Een flink risico dus.  

Meedoen aan de cyberquiz kan via deze link. Je kunt zelfs de uitslag delen; aan het einde van de cybersecurity maand wordt op LinkedIn bekend gemaakt welk bedrijf het meest Alert Online van Nederland is.