Terugblikken op het eerste online financiële verkiezingsdebat

Nieuws
geplaatst op 3-3-2021  

Afgelopen dinsdag was het eerste verkiezingsdebat met de financiële woordvoerders uit de Tweede Kamer van VVD, CDA, SP en PvdA. Het debat ‘Veerkrachtig uit de crisis ging over de rol van de financiële sector om burgers en bedrijven te ondersteunen, zeker nu in vervolg op de corona crisis.  

Het debat, dat mede door Adfiz was georganiseerd, gaf een mooi inzicht hoe verschillend in de politiek wordt aangekeken tegen de rol van de financiële sector en de overheid. Met name SP en PvdA pleiten voor een stevige rol van de overheid in de financiële sector met meer controle en toezicht. Zover willen CDA en VVD niet gaan, maar zij zien wel het belang van meer diversificatie.  

De deelnemers waren het eens over het belang van hulp en ondersteuning aan (kwetsbare) consumenten en met name ook het MKB om de actuele problemen het hoofd te bieden. Digitalisering kan daarbij een rol spelen, maar tegelijk werd door partijen het belang aangegeven van fysiek contact en de rol van de onafhankelijk financieel adviseur.  

De stellingen in het debat werden ingeleid door de diverse organisatoren van het debat, waaronder de stelling over kansen en risico’s van digitalisering door Enno Wiertsema. Tijdens het debat konden vragen worden gesteld en werd commentaar gegeven door twee experts; Arjan Vliegenthart, directeur NIBUD en Esther Barendrecht, hoofdeconoom RaboResearch.   

Heb je het debat gemist of wil je het terugkijken? Dat kan via deze link.  

Het 2e debat is op 11 maart a.s. en daarbij staat het thema ‘Duurzaamheid en de rol van de financiële sector’ centraal. Je kunt je hier aanmelden voor dit debat. 

Categorien: Vereniging