Software en services overzicht financiële dienstverlening helpt bij keuze digitaal zakendoen

Software en services overzicht financiële dienstverlening helpt bij keuze digitaal zakendoen

Een van de conclusies uit de digitaliseringsenquête van Adfiz en CGA (contactgroep automatisering) van zomer 2022 was dat er in de markt veel behoefte is om makkelijker de juiste tools te kunnen vinden voor specifieke digitaliseringsvragen. 

SIVI biedt nu op haar site een actueel overzicht van beschikbare software en services. Dit overzicht geeft voor de verschillende ketenpartijen, waaronder adviseurs en bemiddelaars, aan welke software en services beschikbaar zijn. In het overzicht staan software en services die specifiek gericht zijn op het domein financiële dienstverlening, of meer algemene producten (als routering van digitale documenten) waarbij er templates/inrichtingen aangeboden worden, specifiek voor de financiële dienstverlening. 

De grootste behoefte aan betere digitale ondersteuning ligt voor adviseurs in het primaire proces. Verbetering van ondersteuning voor het verzamelen van klantgegevens, inventariseren van risico’s en analyse en advies hebben bij meeste kantoren prioriteit. Het vinden van de juiste tool en gebrekkige koppeling tussen systemen zijn de grootste uitdaging bij het verbeteren van digitale ondersteuning. Zo zijn de conclusies uit de enquête (zie ook de infographic met de belangrijkste uitkomsten). Het overzicht van SIVI geeft inzicht in de beschikbare tools en kan je helpen om de partijen in de markt te vinden die oplossingen bieden voor jou vragen inzake digitale ondersteuning.  

Heb je opmerkingen of aanvullingen op de informatie in het overzicht? Geef die dan door aan SIVI via het Meldpunt van SIVI, zodat zij die mee kunnen nemen in het actueel houden van het overzicht.  

Laat ons via info@adfiz.nl graag weten wat je ervaringen zijn en hoe bruikbaar het overzicht is voor jou praktijk.