Ruim 300 leden aangemeld voor clusterbijeenkomsten AVG, aanmelden nog mogelijk

Nieuws
geplaatst op 13-3-2018  

Per 25 mei a.s. treedt de AVG in werking. Maar wat betekent dit nu direct bij jullie op kantoor? Tijdens de Adfiz clusterbijeenkomsten nemen we je mee in wat er allemaal bij komt kijken om aan de verplichtingen uit de AVG te voldoen. Aanstaande donderdag 15 maart presenteren we in Weert en Houten.  Al ruim 300 leden in totaal hebben zich aangemeld. Aanmelden is nog steeds mogelijk. Ook worden deze middagen de praktische instrumenten die Adfiz ter beschikking stelt toegelicht. Een praktische werksessie die je niet mag missen.   

De clusterbijeenkomsten vinden op onderstaande data en locaties plaats. Aanmelden en meer info:  

Daarnaast wordt er een korte update gegeven over de lobby: wat gebeurt er voor en achter de schermen? Uiteraard is er voldoende gelegenheid om met je Adfiz-collega’s uit de regio te sparren en te netwerken.   

Ondersteuning voor de AVG 

Tot aan mei 2018 zal Adfiz op verschillende manieren ondersteuning bieden bij de invoering van de AVG.   

Stappenplan: Aan de hand van een stappenplan, dat deels gebaseerd is op een stappenplan van de Autoriteit Persoonsgegevens, zullen we jullie stap voor stap informeren over de invoering van de AVG.   

Privacy dossier: In het Privacy dossier vind je informatie over de nieuwe regels en hoe je hiermee om moet gaan. In dit portaal worden ook praktische instrumenten/tools opgenomen zodat je aan nieuwe verplichtingen kunt voldoen.   

Bijeenkomsten: De clusterbijeenkomsten staan in het teken van privacy. Hier worden jullie vragen beantwoordt en praktische tips geven. Ook worden de praktische instrumenten die Adfiz ter beschikking stelt toegelicht. Naar de agenda >  

Privacy-gedragscode, de vertaling naar onze praktijk: Adfiz werkt in samenspraak met een Klankbordgroep van specialisten onder de leden aan een handleiding voor de Gedragscode. Deze handleiding gaat je helpen bij het opstellen van een Gedragscode, die een vertaling is van de eisen van de Verordening naar de praktijk van onze beroepsgroep.    

Media: In het katern ‘Ken je vak!’ van de VVP zullen we verschillende artikelen plaatsen.   

Privacy-specials: De komende maanden zullen we steeds meer ondersteuning en diensten gereed hebben. In speciale Privacy-nieuwsbrieven houden we je hiervan op de hoogte.  De eerste Privacy Nieuwsbrief vind je hier: http://bit.ly/2t61dh1  

Marktoverleg: We overleggen met alle relevante stakeholders om de invoering zo soepel mogelijk te maken, zoals de Autoriteit Persoonsgegevens, SIVI, systeemhuizen en aanbieders.  

Categorien: Privacy