Oproep: laat weten welke hypotheeknormen aangepast moeten worden

Nieuws
geplaatst op 24-7-2019  

Jaarlijks publiceert het Ministerie van Financiën de bijgewerkte Tijdelijke regeling hypothecair krediet (TRHK). In de TRHK staan de normen geformuleerd voor de maximale hoogte van een hypotheek.  

Onlangs heeft Minister Hoekstra de voorgenomen wijzigingen per 1 januari 2020 gepubliceerd. Hierin is onder meer bepaald dat het lagere toetsinkomen voor 80% gaat meetellen in plaats van 70%. Dat betekent dus dat financieringsruimte voor tweeverdieners toeneemt. Daarnaast worden er nog een beperkt aantal kleinere wijzigingen doorgevoerd zoals de aanpassing van de inkomenstabellen. 

Tot 2 september is het mogelijk om middels een internetconsultatie te laten weten wat je van de voorgenomen maatregelen vindt. Uiteraard zullen wij als branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs ook onze zienswijze indienen. Hierbij zullen wij niet alleen ingaan op de voorgenomen maatregelen, maar ook aangeven welke doelgroepen op dit moment ten onrechte worden beperkt door de bestaande inkomensnormen. Heb jij hier voorbeelden van? Laat het ons weten via info@adfiz.nl Je kunt via deze link ook zelf reageren op wetsvoorstel. 

Categorien: Hypotheken