Ondersteuning actieve transparantie en informatiesessies vanaf medio april

Ondersteuning actieve transparantie en informatiesessies vanaf medio april

Zoals je inmiddels weet geldt per 1 juli aanstaande de verplichte actieve transparantie bij nieuwe schadeverzekeringen voor particulieren. Op basis van de inhoud van het besluit  zijn wij druk bezig om de ondersteuning voor jou definitief vorm te geven. Vanaf medio april gaan we het land in om de regels en de ontwikkelde hulpmiddelen met je te delen. Binnenkort krijg je informatie over de locaties en data. 

Met de tools en de informatie uit de sessies kun je in mei en juni de implementatie binnen jouw kantoor inrichten. Reserveer daar nu al tijd voor want het aanpassen van een gewoonte kost tijd en aandacht. 

Verandering van gewoonte 
Voor de ontwikkeling van de tools e leermiddelen werken we samen met meerdere partners. De inschatting die wij nu krijgen van de experts is dat het aanpassen van jouw eigen gesprek met de klant het meest spannend wordt. Dat is overigens niet omdat de boodschap nu zo dramatisch is, maar omdat we iets wat we automatisch doen moeten aanpassen. Het gesprek met de klant is een tweede natuur voor ons, het veranderen daarvan is taai. Voor zo'n verandering is voorbereiding, zorg, aandacht en discipline nodig. Daarom gaan we met een roadshow het land in, bieden we een e-learning aan én vragen we je om in mei en juni tijd te reserveren om eraan te wennen.  

Lees meer over de ondersteuning bij actieve transparantie in het vernieuwde kennisportaal Transparantie.