Nog veel onbekendheid met WBTR; informeer je klanten

Nog veel onbekendheid met WBTR; informeer je klanten

Op 1 juli treedt de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) in werking. Deze nieuwe wetgeving is bedoeld om het bestuur van verenigingen en stichtingen verder te professionaliseren. De WBTR heeft een aantal vergaande gevolgen voor de structuur van verenigingen en stichtingen. Toch blijkt uit recent onderzoek dat zo’n 60% van alle besturen van verenigingen en stichtingen nog nooit van de WBTR heeft gehoord. Daarom is het van belang dat jij als adviseur de betreffende klanten in je portefeuille informeert. Als Adfiz bieden we je daarvoor een aantal tools. 

Op 28 april organiseerden wij samen met het IVBB en SUREbusiness een webinar over de WBTR. Deze kun je hier terugkijken. De presentatie kun je hier vinden. Advieskantoren die hiermee al aan de slag zijn, merken dan ook dat het onder de aandacht brengen van de WBTR een mooie gelegenheid biedt om de afgesloten verzekeringen nog eens door te nemen. Daarom hebben wij een modelbrief gemaakt die je als vertrekpunt kunt gebruiken om je klanten te informeren. In de modelbrief wordt onder andere gewezen op een stappenplan van het IVBB waarmee verenigingen en stichtingen tegen een gereduceerd tarief aan de WBTR kunnen voldoen. Klik hier voor meer informatie over het stappenplan en het ledenvoordeel. De komende weken zullen we deze en andere informatie bundelen in een nieuw Dossier WBTR op onze website. 

Ook de Federatie van Assurantieclubs organiseert een webinar over de WBTR. Deze vindt plaats op 22 juni om 16.30 uur. Meer informatie over dit webinar vind je op de website van de Federatie