Nieuwe steunmaatregelen in voorbereiding voor ondernemers

Nieuws
geplaatst op 17-11-2021  

Het kabinet heeft gisteren aangekondigd met nieuwe steunmaatregelen te komen voor bedrijven die worden geraakt door de nieuwe coronamaatregelen die sinds afgelopen zaterdag 13 november gelden. Het doel is getroffen ondernemers te ondersteunen met het betalen van hun vaste bedrijfskosten in het vierde kwartaal van 2021.  

Met de extra steun vanuit het kabinet is een bedrag gemoeid van circa 1,3 miljard euro. Alle ondernemers die in het vierde kwartaal van 2021 minimaal 30% omzetverlies verwachten ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020 en ook aan de overige voorwaarden voldoen, kunnen zo snel mogelijk weer een TVL-subsidie aanvragen als tegemoetkoming voor hun vaste bedrijfslasten. De subsidie wordt berekend met het omzetverlies, een percentage vaste lasten van de sector en een vast subsidiepercentage van 85%. De regeling is ook toegankelijk voor wie nog niet eerder gebruik heeft gemaakt van de TVL-regeling.   

Naast de TVL komt er ook aanvullende steun voor evenementen die door het aangekondigde verbod niet kunnen doorgaan, voor de landbouwsector, de culturele sector en de sportsector. De precieze openstelling van de nieuwe steunmaatregelen wacht nog op goedkeuring van de Europese Commissie. Meer informatie vind je op de site van de Rijksoverheid en die van de Kamer van Koophandel. Zodra er meer bekend is houden we je daarvan op de hoogte via onze ledenberichten. 

Categorien: coronavirus