Nieuw webinar ‘Omgaan met echtscheiding binnen je adviespraktijk’ op 27 mei

Nieuw webinar ‘Omgaan met echtscheiding binnen je adviespraktijk’ op 27 mei

In 2019 eindigden meer dan 30.000 huwelijken in een echtscheiding. De geregistreerde partnerschappen die eindigen, zijn daar dan nog niet eens bij meegerekend. Omdat stellen tijdens een relatie vaak ook samen schulden aangaan, ontstaan bij een scheiding regelmatig discussies over de vraag wie deze geldlening in de onderlinge verhouding nou eigenlijk aangaat.

Als financieel adviseur is het van groot belang dat je in staat bent je klanten te adviseren over de interne draagplicht die samenhangt met gezamenlijk aangegane schulden. Hiervoor is het noodzakelijk dat je inzicht hebt in de belangrijkste knelpunten die zich kunnen manifesteren.

Tijdens dit webinar op donderdag 27 mei word je bijgepraat over dit belangrijke thema en komen de volgende zaken aan bod:

  • Problematiek inzake het vaststellen van het aandeel in de eigenwoningschuld
  • Het belang van afspraken inzake interne draagplicht
  • Standaard zienswijze staatssecretaris en fiscale knelpunten die hier uit voortvloeien
  • Gevolgen voor de praktijk
  • Overige knelpunten

Na afloop van dit webinar kun je een sjabloonovereenkomst 'vastleggen interne draagplicht' opvragen.

Het webinar wordt verzorgd door Martin Holleman (Adviseur Public Affairs en Beleid, Adfiz) en Jasper Horsthuis (Directeur, ScheidingsDeskundige). De ScheidingsDeskundige is een kenniscentrum op het gebied van het scheidingsproces. In 2016, 2017 en 2018 is Jasper Horsthuis door de Nederlandse Vereniging van Hypothecaire Planners uitgeroepen tot docent van het jaar.

Wil jij je klanten nog beter adviseren over de interne draagplicht? Meld je dan aan voor dit webinar op 27 mei van 13.00 uur – 14.00 uur.

>> Klik hier om je aan te melden.

Graag tot volgende week donderdag!