Nieuw bestuurslid Ralph de Hart: “We ontlenen ons bestaansrecht aan persoonlijke aandacht, kwaliteit en vertrouwen”

Nieuw bestuurslid Ralph de Hart: “We ontlenen ons bestaansrecht aan persoonlijke aandacht, kwaliteit en vertrouwen”

Tijdens de laatste Algemene ledenvergadering is Ralph de Hart benoemd als bestuurslid van Adfiz. Ralph is directeur van Cumela Verzekeringen in Nijkerk.   

Cumela is de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra en vertegenwoordigt ongeveer 2000 bedrijven. Sinds 1991 heeft Cumela ook een verzekeringstak die zich primair richt op het verzekeren van de leden. Binnen het verzekeringsbedrijf van Cumela zijn circa 50 mensen werkzaam verdeeld over het advies en bemiddelingsbedrijf (Cumela Verzekeringen) en het volmachtbedrijf (Cumela Assuradeuren).  

Ralph is 52 jaar en woont in Benschop. Na zijn hbo-studie bedrijfseconomie (specialisatie Bank- en Verzekeringen) is hij 28 jaar geleden aan de slag gegaan bij Cumela Verzekeringen. In deze periode zag hij het bedrijf groeien van 4 werknemers naar de huidige 50. In zijn vrije tijd zit hij graag op de racefiets of loopt hard. 

“In de loop der tijd heb ik steeds meer respect gekregen voor keihard werkende en eerlijke mkb ondernemers. Het geeft ontzettend veel voldoening om niet alleen hun financieel dienstverlener te zijn, maar vooral ook hun belangenbehartiger. In mijn rol als bestuurder van Adfiz zet ik dan ook graag deze ervaring in. Belangrijke thema’s zijn voor mij onverzekerbaarheid; iets wat altijd op de loer ligt bij ondernemers in de cumelasector. Het antwoord hierop is in mijn ogen: investeren in preventie en risicomanagement, gecombineerd met de lobby bij verzekeraars. Daarnaast ligt er voor de komende jaren ook een enorme uitdaging op het gebied van de verduurzaming, een thema dat ook belangrijk is als het gaat om het machinepark van ondernemers in het grondverzet en in agrarisch loonwerk. Natuurlijk spelen ketenintegratie en efficiënte ict-systemen een belangrijke rol bij de toekomst van de financiële dienstverlener, maar ik geloof er bovenal in dat we ons bestaansrecht ontlenen aan persoonlijke aandacht, kwaliteit en vertrouwen.”