MKB-NL/VNO-NCW presenteren regeling voor mkb-werkgevers zonder pensioenregeling

MKB-NL/VNO-NCW presenteren regeling voor mkb-werkgevers zonder pensioenregeling

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben vandaag een regeling gepresenteerd waarmee zij mkb-ondernemers willen ondersteunen om tot een pensioenregeling voor hun medewerkers te komen. Maximaal 100 ondernemers kunnen een tegemoetkoming ter waarde van €2.000 aanvragen als bijdrage om deskundig advies in te winnen. De tegemoetkoming moet bijdragen aan het verminderen van het aantal werknemers dat geen pensioenregeling via de werkgever heeft, de zogeheten witte vlek.

Werkgevers die nog geen pensioenregeling hebben voor hun medewerkers, kunnen vanaf vandaag een tegemoetkoming aanvragen bij MKB-Nederland en VNO-NCW. Hiermee kunnen zij met een Wft-gecertificeerd adviseur tot hun eerste eigen pensioenregeling komen. Die regeling moet de ondernemer sluiten voor 28 november 2024. De waarde van de tegemoetkoming is maximaal €2.000. Mocht tijdens het adviestraject blijken dat de werkgever zich verplicht moet aansluiten bij een bedrijfstakpensioenfonds, dan is het bedrag van de tegemoetkoming lager en maximaal €250. Dit bedrag wordt uitgekeerd als de werkgever zich aansluit bij dat bedrijfstakpensioenfonds. De (aanvullende) voorwaarden staan op de website.

Meer informatie en aanvragen
Meer informatie, zoals de voorwaarden en het aanvragen van de tegemoetkoming, is te vinden op https://www.ondernemen.nl/hetnieuwepensioen/tegemoetkoming