Minister Koolmees onderstreept rol adviseur bij RI&E

Minister Koolmees onderstreept rol adviseur bij RI&E

Veel mkb-bedrijven hebben nog altijd geen RI&E. Het Ministerie van Sociale Zaken is daarom gestart met een meerjarenprogramma om ervoor te zorgen dat deze situatie verbetert. Minister Koolmees heeft afgelopen week de Tweede Kamer geïnformeerd over de plannen voor de komende jaren. Hierbij benadrukt hij het belang van de betrokkenheid van belangrijke adviseurs van ondernemers, zoals financiële dienstverleners.  

Naast de traditionele media wil Koolmees financieel adviseurs, maar ook verzekeraars en brancheorganisaties, nauwer betrekken bij de informatievoorziening aan mkb’ers. Wij blijven met het Ministerie van SZW in gesprek over de boodschap van de komende campagne, zodat de stap naar jou als adviseur zo laagdrempelig mogelijk is voor mkb-ondernemers. 

In de Kamerbrief kondigt Minister Koolmees de uitgewerkte plannen voor de komende jaren aan. Naast de hierboven beschreven extra aandacht voor communicatie zal ook worden ingezet op vereenvoudiging van het maken en uitvoeren van een RI&E. Ook worden plannen ontwikkeld om het toezicht en de handhaving vanuit de Inspectie SZW intensiever en effectiever te maken. Wil je weten wat deze plannen concreet inhouden? Hier kun je het Meerjarenprogramma en de bijbehorende Kamerbrief terugvinden.   

Naast een wettelijke verplichting speelt de RI&E ook een steeds grotere rol in verzekeringsvoorwaarden. Veel adviseurs grijpen de RI&E dan ook aan als kans om met de klant in gesprek te komen over risicomanagement. Wil jij je mkb-klanten op weg helpen met hun RI&E? In ons online dossier RI&E vind je de benodigde informatie, stappenplannen en infographics. In juni is er weer de jaarlijkse Week van de RI&E. Wij zijn als partner verbonden aan deze themaweek. De komende tijd komen we met tips hoe je deze campagne in kunt zetten in je eigen contact met de klant.