Meld je ook aan voor een gastles tijdens week van het geld 2024

Meld je ook aan voor een gastles tijdens week van het geld 2024

Van 11 t/m 15 maart organiseert Wijzer in Geldzaken de Week van het Geld. Het thema dit jaar is: ‘Hoe ben jij je geld te baas?’. Tijdens deze 13e editie van de Week van het Geld leren jongeren hoe ze grip op hun geldzaken houden, financiële verleidingen herkennen en financiële gevaren doorzien. Net zoals in voorgaande jaren kun je je weer opgeven voor gastlessen. Draag jij je steentje ook bij?

Gastles voor de groepen 7 en 8

Tijdens deze week worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Onderdeel daarvan zijn de welbekende gastlessen aan de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs over de basis van verzekeren.

Gastles voor het mbo

De gastles Zelfverzekerd! voor het mbo sluit aan bij de belevingswereld van de studenten: een scooter of mobiel kopen, op reis gaan, op jezelf gaan wonen. Omdat het toch heel wat anders is dan een gastles op de basisschool wordt er voor de gastdocenten in spé een training georganiseerd waarin je de fijne kneepjes van het lesgeven op het mbo onder de knie krijgt én je wordt meegenomen in de inhoud van de les. Zo kom je goed beslagen ten ijs en sta je zelfverzekerd voor de klas.

Waarom meedoen?

Met jouw expertise kun je bijdragen aan de financiële bewustwording van kinderen. Daarmee leg je bij hen de basis voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Bovendien is de Week van het Geld een prima gelegenheid om onze beroepsgroep positief in de schijnwerpers te zetten.

Doe ook mee

De Week van het Geld is een initiatief van onze partner Wijzer in Geldzaken en heeft als doel om leerlingen te leren omgaan met geld. Jij kunt je steentje daaraan bijdragen door je op te geven voor een gastles. Enthousiast geworden? Meld je dan gelijk aan door een e-mail te sturen naar info@adfiz.nl.